Skip to main content

Zдолай шахрая: якщо ви не гратимете в цю гру, за 9 місяців народиться 17 шахраїв

Post date
Поділитись

А вас легко надурити? Спробуйте здолати п’ятірку наймерзенніших «шахраїв» з рейтингу iPay.ua.

«Нікому не можна вірити! Навіть собі», — так звучить перше правило гри, що з’явилася в онлайні в кінці серпня. Ми встигли протестувати незвичну інтернет-розвагу і навіть здолали кілька шахраюватих мерзопакосників 😉

Українці до 24 років нічого не розуміють у фінансах

Як з’явилась ідея розробки гри? Усе почалося в березні 2020 року. Саме в цей день ЄМА — Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем — отримала грант на 44 000 американських доларів від Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору». За ці гроші Асоціація мала придумати спосіб, як підвищити обізнаність молоді про безпеку онлайн-платежів, захист особистих даних і правильне користування онлайн-сервісами.

Чому вирішили зосередитися на молодій аудиторії (а не, наприклад, на людях старшого віку)? Як зазначається на сайті ЄМА, вікова група 18-24 роки має найнижчий рівень фінансової грамотності в Україні.

Результатом роботи Асоціації стала навчальна гра під назвою «Хвилинки кібербезпеки», яку на момент виходу перейменували на більш клікабельну — «Zдолай шахрая». На нашу думку, гра вийшла несподіваною, дуже корисною і місцями навіть трохи приголомшливою.

Фішинг, вішинг, скімінг — хто всі ці слова???

«Захищати платіжну картку й кошти на ній». «Убезпечувати фінансовий номер телефону». «Створювати наднадійні паролі». «Відрізняти справжні сайти і додатки від фейкових». Це лише крапля в морі з того, чого можна навчитися, граючи у «Zдолай шахрая».

Читайте також: Як захистити свою платіжну картку в інтернеті

Автори зібрали експертизу, яку напрацювали протягом 20 років у співробітництві з фінансовими установами та правоохоронними органами, і запакували все в легкий та веселий формат.

У грі понад 80! прикладів платіжного та інтернет-шахрайства. Усі вони максимально наближені до реальності та є актуальними для нинішнього часу.

Тобто це те, що відбувається зараз онлайн та офлайн. Те, що може трапитися з вами, вашими знайомими, друзями та рідними.

Наразі гра доступна лише в браузерній версії. Але автори обіцяють зовсім скоро випустити й мобільний додаток.

Рейтинг «шахраїв» за версією iPay.ua

Сервіс iPay.ua — це сучасна онлайн-платформа платежів і грошових переказів через інтернет. Ми є партнерами Visa та Mastercard, співпрацюємо з українськими й міжнародними банками та ще з понад 3 000 компаній.

Наші користувачі — це більш ніж 500 000 українців, які щомісяця оплачують комунальні послуги, інтернет, поповнюють рахунок мобільного, відправляють гроші друзям і родичам. Саме тому для нас надважливо гарантувати їхню безпеку на нашому сайті.

Читайте також: Фішингові сайти: як не стати жертвою шахраїв при онлайн-оплатах

iPay.ua застосовує надійні технології захисту даних, що підтверджується міжнародним сертифікатом відповідності світовим стандартам безпеки PCI DSS. А ще ми постійно наголошуємо на тому, наскільки важливо розвивати власну фінансову грамотність.

Ми протестили нову інтернет-гру та виокремили з неї п’ятірку віртуальних шахраїв, яку рекомендуємо здолати першою:

  1. Qwerty Йцукен
  2. Карабос Барабос
  3. Одноокий X10
  4. Рибалайзер
  5. Викрадач донатів

Перевірте, чи вистачить вам досвіду та знань, щоб не повестися на хитрощі злодюжок. І пам’ятайте (цитуємо ще одне правило гри, їх там багацько кумедних): «На кожного хитрозробленого шахрая знайдеться свій Антишахрай 80 lvl». Можливо, це ви? 😉

Схожі статті:

 

Корисні фінансові онлайн-ігри

Безпека дітей в інтернеті

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись