Skip to main content

Безпека дітей в інтернеті

Post date
Поділитись

Інтернет-технології стали природною складовою життя дітей, а комп’ютер не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та навіть покупок з кишенькових грошей.

Серед ризиків, з якими стикаються діти в інтернеті – випадки шахрайства в Інтернеті, крадіжка особистих даних, кібер-залякування чи шантаж. Щоб інтернет був безпечним місцем для ваших дітей, ознайомтесь з нашими порадами.

Розкажіть про кібербезпеку та загрози в Інтернеті

Ви хочете, щоб ваші діти провели час в Інтернеті та скористалися можливостями онлайн-навчання, але в той же час були в безпеці? Для цього вам потрібно простою та дитячою мовою пояснити про загрози в Інтернеті та як їх ідентифікувати. Поговоріть з ними про безпечний перегляд в Інтернеті, шкідливі веб-сайти, до яких вони можуть отримати доступ, поясніть різні форми кіберзлочинів та інші необхідні речі, які допоможуть їм зрозуміти ширшу картину того, що відбувається.

Встановіть правила та обмеження на використання Інтернету для своїх дітей

Інтернет може бути захопливою активністю для дітей, але більшість батьків зазвичай стурбовані, що вони так багато часу проводять онлайн. Якщо ви помітили, що у вашої дитини виникає звикання до того, щоб залишатися в Інтернеті всю ніч, це може бути ознакою необхідності встановлення лімітів використання Інтернету.

Встановіть антивірусне програмне забезпечення на пристрої своїх дітей

Користуючись інтернетом, діти можуть легко отримати доступ до шкідливих посилань з ненадійних веб-сайтів або завантажити відеоігри з невідомих джерел. Таким чином, вам слід розглянути можливість встановлення хорошої антивірусної програми від надійної компанії, яка робить сканування в реальному часі та має автоматичне оновлення.

Розкажіть дітям про інтернет-оплати та оформіть дитячу банківську картку

Поінформований – значить озброєний. Навіть у зовсім юному віці дітвора вже знає, що таке онлайн-шопінг. Тому їм варто знати і про безпечну оплату в інтернеті.

Гроші на кишенькові витрати тепер не обов’язково давати дітям готівкою – ви можете оформити для своєї дитини банківську картку і за її допомогою будете контролювати дитячі витрати, а дитина – освоювати фінансову відповідальність. Читайте детальніше про безпеку користування платіжними картками у статті “Як захистити платіжну картку в інтернеті”

Поки дитині не виповнилося 14 років, вона може користуватися тільки додатковою карткою, прив’язаною до рахунку одного з батьків. З 14 років у неї вже може бути власний рахунок в банку і власна карта, але для цього буде потрібно письмову згоду одного з батьків. Додаткова карта у підлітка теж може бути.

Один із батьків, на чиє ім’я відкритий рахунок, встановлює на карті дитини денний або місячний ліміт витрат. Можна заборонити використання дитячої карти для зняття готівки в банкоматі, переказу грошей на інші карти або покупок в інтернеті.

Розкажіть про сучасні сервіси та методи безпечних платежів

Вже оформили платіжну картку для своєї дитини? Чудово, наступний крок – познайомити її з сучасними можливостями здійснення платежів. Поясніть дитині, що за всі «домашні блага» (вода, світло, газ, опалення) потрібно щомісячно сплачувати кошти. А для того, щоб ще й зекономити час на довгих чергах в касі, можна використовувати безпечні та надійні онлайн сервіси, наприклад, iPay.ua, якому щомісяця довіряють оплати сотні тисяч користувачів.

Читайте більше цікавих новин на нашій Facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись