Skip to main content

Повірка лічильників у воєнний час

Post date Post count 8377
Поділитись

Чи обов’язково необхідно повіряти прилади обліку в умовах війни

Як відомо, потрібно вчасно та регулярно проводити повірку квартирних лічильників. Відповідно до законодавства, лічильники на воду потрібно перевіряти кожних 4 роки, лічильники газу – один раз на 8 років.

Та чи потрібно це робити в умовах війни? Розповідаємо далі.

Чи потрібно повіряти прилади обліку

Безліч українців змушені були покинути свої домівки в зв’язку з війною, тому повірка лічильників для більшості зараз не є актуальною.

Тож законодавство, а саме постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2022 №412 «Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного стану» передбачає, що процедура повірки лічильників у воєнний час не є обов’язковою.

Якщо термін повірки підійшов до кінця під час війни або впродовж місяця після скасування воєнного стану, попереднє повірочне свідоцтво буде дійсним на 3-місячний термін після закінчення воєнного стану. В цей період нарахування за послуги і надалі проводитимуться відповідно до показників лічильників. Після закінчення війни прилади обліку необхідно обов’язково здати на перевірку впродовж 3 місяців.

Але постанова прямо не забороняє проведення повірок, саме тому комунальні служби продовжують надавати такі послуги та пропонувати їх споживачам. Якщо ви отримали повідомлення про закінчення міжповірочного інтервалу вашого лічильника, це є лише рекомендацією, але не обов’язковою вимогою.

За бажанням це можна зробити зараз, щоб уникнути різкого збільшення охочих та великих черг після нашої перемоги.


Сплачуйте комунальні послуги онлайн через iPay.ua, сьогодні це максимально зручний та безпечний інструмент оплати.

Читайте також: Хто може не платити за доставку газу

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись