Skip to main content

Хто може не платити за доставку газу

Post date Post count 7055
Поділитись

Перелік випадків, в яких оплата за доставка газу не стягується зі споживачів

Вчасна та регулярна оплата рахунків сьогодні  є запорукою стабільної роботи економіки в країні, а також підтримкою газовиків, які повноцінно надають послуги навіть в умовах війни. 

Проте є один платіж, який можна буде виключити з обов’язкових. Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проінформувала, що деякі українці можуть не сплачувати доставку газу.

Коли можна не сплачувати за доставку газу

Під час війни платежі за розподіл газу не обов’язкові у таких випадках:

  1. Якщо облгази не можуть повноцінно забезпечувати доступ до газорозподільної системи у цілодобовому режимі в зв’язку з пошкодженням інфраструктури під час бойових дій.
  2. Якщо у споживачів пошкоджена внутрішньобудинкова система газопостачання або об’єкт газоспоживання. В такому випадку буде проведено перерахунок на основі даних від технічних та аварійних служб, які обстежували пошкоджені об’єкти та складали відповідні акти.

Як заплатити за газ онлайн

Під час війни онлайн-платежі – це найбезпечніший інструмент оплати, особливо для тих, хто проживає у регіонах, де тривають бойові дії.

Щоб здійснити оплату через сервіс iPay.ua, необхідно:

  • Перейти на сторінку оплати вашого постачальника газу (скористайтесь пошуком за назвою або перейдіть в категорію комунальні платежі та оберіть зі списку)
  • Зазначити номер особового рахунку та інші дані платежу.
  • Вказати дані картки або вибрати швидкий спосіб оплати через Apple Pay, Google Pay, Masterpass).
  • На сторінці підтвердження платежу натиснути кнопку “Підтвердити платіж”, після чого кошти будуть переведені на рахунок компанії.

Для тих, хто був автоматично переведений до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», ми підготували статтю Як сплатити за газ новим клієнтам «Нафтогазу», в якій можна дізнатися, як і де отримати рахунок та платіжки.

Регулярні платежі в цей нелегкий час для нашої країни – запорука стабільної роботи економіки та комунальних підприємств! Разом до перемоги!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись