Skip to main content

За що найчастіше штрафують власників авто в Україні

Post date Post count 1386
Поділитись

Найпопулярніші правопорушення та чи завжди варто платити штраф

Минулого року патрульні винесли загалом 1 756 196 постанов щодо порушень правил дорожнього руху без урахування системи автофіксації. 10% з них припадає на столицю – 179 тис. 771 (на суму 134,09 млн грн).

Найчастіші правопорушення

  • Перевищення швидкості

Найбільша кількість порушень стосуються перевищення швидкості, недотримання вимог дорожніх знаків та розмітки, ігнорування надання переваги пішоходам на нерегульованому переході. За це було винесено  957 тис. 481З постанов. Передбачений штраф – 340 грн.

  • Штраф за технічні несправності

Минулого року водії масово керували автомобілями з технічними несправностями, з якими експлуатація заборонена. Передбачений штраф – також 340 грн.

Чи можна не сплачувати штрафи за порушення ПДР

Деякі водії впевнені, що за штраф за порушення ПДР можна не сплачувати. Але це не так. Тільки-но вам виписали штраф, у вас є 10 днів на оскарження штрафу та 15 днів на його оплату.

Якщо ви не погоджуєтесь із штрафом і вважаєте, що правопорушення з вашого боку відсутнє, необхідно оскаржити постанову про призначення штрафу в суді.

Якщо ж ви просто проігноруєте сплату, штраф перенаправлять у виконавчу службу. А вона вже буде вимагати від вас примусової сплати штрафу у подвійному розмірі, а також оплати витрат на облік. Тож радимо не затягувати з оплатою.

Легко сплачуйте штрафи  за порушення ПДР на сайті iPay.ua

Читайте також: Які оновлення чекають власників авто у 2023 році

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись