Skip to main content

Які оновлення чекають власників авто у 2023 році

Post date Post count 2183
Поділитись

Штрафні бали, нова  вартість реєстрації, нові терміни сплати штрафів та інше

У 2023 році для водіїв в Україні зміниться ряд правил та з’являться нові. Детальніше розповідаємо у статті.

Нові терміни сплати штрафу за порушення ПДР

Сьогодні особи, які порушили ПДР, мають сплатити штраф протягом 10 днів з моменту отримання постанови. У разі несплати ухвала підлягає примусовому виконанню впродовж 30 днів. Цей термін хочуть збільшити до 15 днів.

Рекомендуємо оплачувати штрафи за порушення ПДР онлайн на iPay.ua – це один із найпростіших варіантів швидко вирішити ситуацію.

Обов’язковий техогляд авто

В Україні можуть повернути обов’язковий технічний огляд легкових авто. Через вимоги ЄС він мав бути запроваджений давніше, але в умовах воєнного стану це недоцільно. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціюватиме повернення обов’язкового ТО для приватних легкових автомобілів вже після його завершення.

Нова вартість реєстрації авто

З 1 січня в Україні змінилася процедура розрахунку збору до пенсійного фонду при першій реєстрації легковиків. Розмір розраховується відповідно до прожиткового мінімуму. Залежно від вартості авто, ставка пенсійного збору може бути від 3 до 5%. Власники електроавто  даний вид платежу не сплачують.

Зміни в процедурі іспитів

Іспити на отримання прав у сервісних центрах МВС також проходитимуть по-новому. Їх доповнять сучасними технічними засобами. 

Для складання теоретичних іспитів встановлюються камери з функцією розпізнавання обличчя для верифікації особи студента, відеозапис іспиту, фіксація особи та екрана комп’ютера при невірній відповіді на тест, контроль за діями студентів та неможливість підключитися до робочих місць віддалено.

Отримавши права, не забувайте і про страхування автомобіля (ОСЦПВ), його можна швидко придбати онлайн на iPay.ua. 

Штрафні бали для водіїв 

Цього року також можуть повернути штрафні бали за порушення правил дорожнього руху, адже штрафи не завжди стримують порушників у майбутньому. Їхня суть полягає в наступному: з початку року кожен водій має певну кількість балів, які будуть нараховуватися при вчиненні порушень і в залежності від кількості можуть вплинути на тимчасове призупинення дії посвідчення водія.

Будьте уважні та обережні на дорогах!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись