Skip to main content

Як зберегти заряд батареї на смартфонах з Android та iOS

Post date
Поділитись

З проблемою невеликої тривалості автономної роботи гаджетів зіштовхувався кожен. Іноді повного заряду вистачає лише на день. Але існують дієві способи, за допомогою яких досягається реальна економія батареї.

Зміст

Читайте поради, а також поповнюйте рахунок мобільного онлайн на iPay.ua

Android

  • Режим енергозбереження

Найпростіший спосіб економити заряд батареї. При переході в даний режим відбувається обмеження роботи або відключення основних “пожирачів” енергії в операційній системі: дисплей, фонові процеси, швидкість процесора.

В розділі «Батарея» ви можете отримати інформацію про те, які з встановлених додатків споживають найбільше електроенергії, які економлять заряд, а які – ні.

  • Відключення модулів зв’язку

Wi-Fi, Bluetooth, GSM і GPS теж активно витрачають заряд батареї. Тому радимо відключати модулі, якщо вони в даний момент не потрібні. Це не тільки збільшить тривалість роботи смартфона, але і підвищить безпеку вашого пристрою.

  • Обмеження фонової активності і синхронізації

Багато додатків на смартфоні працюють у фоновому режимі за замовчуванням, витрачаючи заряд батареї, навіть коли ви ними не користуєтеся. Вимкнути непотрібні можна в налаштуваннях фонової активності. Часто ці опції ховаються в розділах «Батарея» або «Продуктивність».

Також чимало енергії споживає постійна синхронізація контактів, пошти, фото та інших даних. Повністю відмовлятися від неї не потрібно, а ось часткове обмеження позитивно вплине на час роботи пристрою.

Читайте також: Де в Україні найшвидший мобільний інтернет: рейтинг міст

  • Вимкніть Wi-Fi в сплячому режимі

Бездротовий модуль Wi-Fi у вашому смартфоні споживає досить багато енергії для забезпечення з’єднання з точкою доступу, в тому числі, коли екран телефону неактивний. Вимкнувши його роботу в сплячому режимі, при вимкненні екрану на вашому смартфоні будуть використовуватися мобільні дані замість Wi-Fi, що заощадить вам трохи заряду батареї.

  • Відключення розпізнавання голосу

За замовчуванням смартфони, що працюють на базі операційної системи Android, стежать за допомогою голосової команди «ОК, Google!», яка запускає голосовий пошук. Що найцікавіше, навіть якщо ви нею не користуєтеся, очікування голосового помічника все одно працює, підвищуючи продовження терміну служби батареї. Якщо ви не користуєтеся голосовим помічником або користуєтеся рідко, його краще відключити.

  • Встановлення застосунків для економії заряду

У Google Play є безліч як платних, так і безкоштовних застосунків, які дозволяють економити заряд батареї. Така програма сканує пам’ять пристрою, визначаючи і відключаючи найбільш енергозатратні додатки. Наприклад, Easy Battery Saver або Battery Doctor.

iOS

  • Налаштування сповіщень

Один з головних споживачів заряду – сповіщення. При великій кількості повідомлень дисплей iPhone може практично не гаснути, а це не кращим чином позначиться на його автономності.

  • Режим енергозбереження

Режим енергозбереження зменшує обсяг енергії, споживаної пристроєм iPhone, коли заряд його акумулятора знижується. У режимі енергозбереження заряд акумулятора iPhone витрачається економніше, але на виконання або оновлення деяких функцій може знадобитися більше часу. Більш того, деякі функції будуть недоступні до виключення режиму енергозбереження або до накопичення акумулятором iPhone не менше 80% заряду.

  • Зміна способу активації Siri

Допоможе тим, хто часто спілкується з голосовим асистентом, але використовує при цьому годинник, гарнітуру або розумну колонку.

Фоновий процес, який чекає заповітну фразу “Привіт, Сірі”, відчутно впливає на розряд батареї. Активувати асистента можна фізичною кнопкою на iPhone або iPad або за допомогою інших гаджетів.

Достатньо лише відключити виклик асистента на iPhone голосом.

  • Відключення модулів зв’язку

Відключайте модулі Wi-Fi, Bluetooth, GSM, якщо вони в даний момент не потрібні. GPS, який все частіше стає базовою опцією в будь-якій грі або програмі. Так за нами намагаються стежити, пропонуючи відповідну для регіону рекламу.

Будь-який додаток при першому запуску запитує дозвіл на визначення місця розташування, якщо випадково дозволили використовувати GPS – відключіть доступ в Налаштуваннях.

Залишити слід картографічні сервіси, погодні додатки і камеру (якщо проставляєте мітки на фото).

  • Відключення відстеження руху на iPhone

Одна з фішок iPhone – відстеження руху смартфона, яка потрібна для збору статистичних даних або для використання смартфона в якості крокоміра.

Якщо для підрахунку пройденої відстані ви використовуєте будь-який інший гаджет або зовсім не потребуєте підрахунку пройденої дистанції, сміливо виключайте цю фонову активність.

  • Встановлення застосунків для економії заряду

В AppStore ви можете знайти безліч застосунків, які дозволяють економити заряд батареї, визначаючи і відключаючи найбільш енергозатратні додатки. Наприклад, Coconut Battery чи iBattery.

Користуйтеся порадами та читайте більше цікавої інформації на нашій сторінці в Facebook!

Читайте також: На сайті iPay.ua з’явилася можливість оплачувати послуги за допомогою Apple Pay та Google Pay

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись