Skip to main content

Як правильно заряджати смартфон

Post date Post count 1499
Поділитись

Рекомендації, які допоможуть продовжити життя батареї

Рано чи пізно акумулятори в мобільних телефонах втрачають свою потужність. Це впливає на час автономної роботи смартфона на одному повному заряді. Щоб батарея служила довше, потрібно правильно його заряджати.

Не заряджайте телефон більше 80%

Сучасні смартфони оснащені літієвими батареями, які не варто розряджати нижче 20% і не заряджати вище 80%. Багато виробників навіть вказують цю інформацію в інструкції. Це означає, що у них обмежена кількість циклів зарядки-розрядки, а після цього перш вони почнуть втрачати продуктивність. 

Чому так трапляється? Чим вище рівень заряду, тим більше навантаження на батарею і тим швидше вона буде “зношуватися”. Також 100%-на зарядка акумулятора може спричинити перегрівання гаджета, яке також є однією з причин швидкого деградування батареї.

Стежте за теплом та морозом

Не рекомендується заряджати як сильно нагрітий, так і смартфон, який щойно використовувався при мінусовій температурі.

Наприклад, якщо в літню пору телефон довго лежав на пляжі, швидкість реакції обміну електронами значно зросте, а це зменшує час роботи батареї. А взимку, після тривалого перебування на морозі, телефон потрібно спочатку занести в приміщення і дати йому час, щоб нагрітися до кімнатної температури.

Відмовтесь від нічної зарядки гаджетів

Увімкнути телефон в розетку на всю ніч – сучасна технологічна звичка. Але 

хоч і після повного заряду сучасні телефони автоматично відключаються від зарядки, через деякий час показник заряду опускається до 99% і процес заряджання почнеться заново. Через це батарея швидше деградуватиме.

Ці прості рекомендації можуть спричинити деякі незручності в побуті, однак з часом стануть корисними звичками, які матимуть позитивний вплив на термін життя вашої батареї.

А поповнити мобільний рахунок, щоб бути на зв’язку завжди, можна онлайн на iPay.ua – це завжди дуже швидко і зручно.


Читайте також: Як продовжити термін роботи повербанка

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись