Skip to main content

Як продовжити термін роботи повербанка

Post date Post count 1166
Поділитись

Правила догляду, які варто знати кожному 

В Україні через вимкнення електроенергії в результаті російських атак значно зросли обсяги використання повербанків. Як і всі електронні пристрої, вони також потребують особливого догляду.

Строк служби повербанків

Існує два типи елементів живлення у повербанків – літій-іонні (Li-Ion) і літій-полімерні (Li-Pol) акумулятори. Проте жоден з них не є вічним.

Зазвичай, вони розраховані на 500-1000 циклів перезарядки і можуть втрачати працездатний стан навіть якщо не використовуються.

Якщо ваш повербанк має явні ознаки пошкодження після падіння, такі як вм’ятини, здуття, дим, запах, використовувати його ні в якому разі не можна. Він може запалитися або навіть вибухнути. Рекомендуємо відразу утилізувати його.

Що робити, щоб повербанк прослужив довше

  • Проведіть 2-3 цикли повного заряджання і розряджання, а потім повторюйте повне розряджання не частіше одного разу на 1–3 місяці.
  • Заряджайте повербанк, коли він ще має 10–20% заряду.
  • Стежте, щоб повербанк не перегрівався і не переохолоджувався.
  • Уникайте потрапляння води чи надмірної вологи повербанка.
  • Не кидайте й не сідайте на акумулятори.

Не забувайте також вчасно сплатити комунальні послуги, це дуже важливо в умовах війни. Комунальники роботь сьогодні неможливе, щоб у кожного був доступ до звичних благ та будуть вдячні за їхню підтримку. Оплачуйте будь-які рахунки на iPay.ua, не виходячи з дому.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись