Skip to main content

Як мешканцям Києва сплатити комунальні послуги під час війни

Post date Post count 1849
Поділитись

В умовах дії воєнного стану українці не звільняються від сплати за комунальні послуги та банківські платежі. При цьому на час війни скасовано пеню та штрафи за несвоєчасні оплати.

Всі ми зараз розуміємо, що велика кількість жителів Києва та усіх регіонів України покинули свої домівки, але водночас сплата за комунальні послуги є великою підтримкою комунальних служб.

Інформуємо, які рішення прийняв Уряд відносно оплати послуг, як отримати платіжки і оплатити комунальні послуги в Києві.

Уряд прийняв рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги.
Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанова прийнята, щоб захистити інтереси людей в період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку», — заявив Міністр Олексій Чернишов.

В цей час багато працівників житлово-комунального господарства вже захищають Україну в лавах збройних сил та підрозділах територіальної оборони. А підприємства продовжують працювати і, навіть попри серйозні ризики, забезпечують домівки споживачів необхідними послугами: електроенергією, водопостачанням, теплом.

Як оплатити комунальні послуги в Києві та що робити, якщо ви не отримали платіжку

Платіжки та нарахування

До киян звернулися всі основні підприємства Києва: ЦКС, ТОВ «Євро-Реконструкція», КП «Київтеплоенерго», YASNO. Вони закликали всіх, хто сьогодні має фінансову та технічну можливість, оплатити надані послуги. Кожен платіж сьогодні – це надзвичайно важливий внесок у безперебійну роботу підприємств.

Більшість комунальних підприємств не відправили паперові квитанції для оплати послуг, але закликали киян користуватися особистими кабінетами та платіжними сервісами, там оновлена вся необхідна інформація.

Звертаємо увагу, що в разі відсутності внесених показників приладів обліку за лютий 2022 року показники будуть актуалізовані та відкориговані після стабілізації ситуації.

Оплата за електроенергію

У компанії YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») закликали, по можливості, сплачувати за спожиту електроенергію.

Під час воєнного стану YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») продовжує надавати клієнтам послуги з електропостачання та закликає жителів столиці, по можливості, сплачувати за спожиту електроенергію. Кожен платіж сьогодні – це внесок у підтримку енергетичного фронту”, – опубліковала компанія на своїй сторінці в Facebook.

Оплатити за електроенергію можна за допомогою особистого кабінету на сайті Yasno. Також сплатити та передати показники лічильників можна на iPay.ua без комісії.

Оплата за газ

У АТ «Київгаз» та ДП «КиївГазЕнерджи» також попросили поставитися з розумінням, що в цьому місяці не буде паперових платіжок.
У березні рахунки за розподіл газу та постачання газу можна отримати лише в електронному вигляді. Їх можна завантажити:

Оплатити за газ онлайн на iPay.ua:

Оплата за тепло та гаряче водопостачання

За опалення та гарячу воду більшості будинків нарахування будуть здійснені за їх середнім споживанням в лютому в попередні роки.

Причина – ми не мали фізичної можливості в останні дні лютого провести зняття показань будинкових лічильників. Але ми обіцяємо, що як тільки така можливість з‘явиться, буде проведений перерахунок. Пеня на борги у воєнні часи не нараховуватиметься”, – йдеться в повідомленні КП “Київтеплоенерго”.

Оплатити за тепло і гаряче водопостачання:

Оплата за воду

За послуги «Київводоканал» також можна оплатити без комісії онлайн на iPay.ua.
Нагадаємо, що раніше Київводоканал звернувся до жителів столиці з проханням оплатити за воду. Детальніше читайте у статті: Київводоканал: столиця може залишитися без води

Як сплатити за комунальні послуги на iPay.ua:

  • Оберіть свого постачальника послуг в каталозі комунальних послуг;
  • Введіть свої дані: особовий рахунок, ідентифікатор користувача або інші дані з квитанції;
  • Перевірте нарахування, введіть, якщо потрібно, дані лічильників та суму для оплати;
  • На сторінці введення карткових даних введіть дані та підтвердіть платіж.

Розрахуватися за комунальні послуги можна як будь-якою карткою Mastercard або Visa, так і карткою єПідтримка.

Радимо зареєструватись в Кабінеті користувача на iPay.ua, де можна зберігати шаблони, переглядати всі платежі в «Архіві» та зберігати квитанції.

Будемо вдячні вам, якщо ви при можливості сплатите за комунальні послуги!
Бережіть себе та турбуйтесь про сім’ю!

Також читайте: Працюємо для громадян України: Робота iPay.ua в умовах воєнного стану

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись