Skip to main content

Як бути з оплатою за комунальні, якщо ви виїхали з дому

Post date Post count 1290
Поділитись

Як нараховується оплата за послуги, якщо в житлі не проживають понад 30 днів 

За даними УВКБ ООН, по всій Європі було зареєстровано щонайменше 4,8 мільйона біженців з України, а кількість внутрішньо переміщених осіб досягає понад 4 млн. Всі ці люди були змушені покинути свої домівки у зв’язку з війною та у багатьох виникає думка, як бути з оплатою за комунальні послуги, якщо ви виїхали та не проживаєте у своєму помешканні.

Міністерство розвитку громад та територій України дало відповідь на ці питання.

Якщо в помешканні немає приладів обліку

Якщо в помешканні не встановлені прилади обліку та у ньому не проживали понад 30 днів, мешканці повинні подати заяву постачальникам послуг (це можна зробити онлайн) з проханням не проводити нарахування.

Якщо приміщення обладнані лічильниками

Якщо в приміщенні є лічильники, подавати показники потрібно, а саме повторювати ті, що й були до виїзду.

При цьому сплаті підлягають усі послуги, які фактично надаються навіть за відсутності мешканців. Наприклад, прибирання прибудинкової території, вивезення сміття чи опалення.

Якщо житло зруйноване чи сильно пошкоджене

Якщо помешкання зазнало руйнувань під час війни, комунальні послуги та послуги з управління багатоквартирними будинками не надаються. А отже – сплачувати за них не потрібно.

Якщо у вас є необхідність оплатити комунальні послуги, ви можете зробити це онлайн через сервіс iPay.ua, знаходячись у будь-якому місці, де є інтернет – це швидко, зручно і безпечно.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись