Skip to main content

В Україні можна буде змінювати прописку онлайн: коли та яким чином

Post date
Поділитись

Послуга стане доступною для всіх вже з 17 травня

За інформацією Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова
вже з 17 травня після події Дія Саміт на порталі “Дія” буде доступна нова функція – зміна місця реєстрації онлайн. Окрім цього, буде анульовано штамп про прописку в паспорті та витяг з ID-картки про прописку.

Переваги онлайн-прописки

  • Зникне потреба витрачати час на похід в військкомати чи ЦНАПи. Для зміни прописки достатньо лише зробити декілька простих кліків в застосунку “Дія” чи на порталі.
  • Прописку відв’яжуть від багатьох процедур, де вона не є потрібною. Наприклад, при оформленні пенсій чи отриманні високоспеціалізованої медичної допомоги.

Деталі послуги

Послуга буде доступна для всіх громадян країни – як з паперовим паспортом, так і з ID-картою. Зареєструватися онлайн можна буде у власному або в орендованому помешканні.

Якщо є необхідність прописатися в іншої людини, то вона отримає сповіщення про запит на прописку. Ви введете адресу і власник квартири зробить підтвердження електронним підписом на порталі “Дія”.

А якщо ви хочете полегшити своє життя та уникати черг для сплати комунальних та інших послуг, ви вже зараз можете робити це онлайн через сервіс iPay.ua.

Читайте також: Правила безпечного онлайн-шопінгу: дослідження iPay.ua

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись