Skip to main content

Тарифи на комунальні послуги у 2024 році. Що зміниться для українців

Post date Post count 5646
Поділитись

Якою буде вартість за газ, світло та воду впродовж року

До завершення опалювального сезону, що припадає на середину квітня, комунальні тарифи для побутових споживачів в Україні залишаться стабільними. Проте опісля існує можливість зростання.

Тарифи на комунальні послуги

З лютого споживачі продовжать сплачувати 2,64 грн за кіловат-годину електроенергії. Проте з 1 лютого відбудуться зміни тарифів на електроенергію для малих непобутових споживачів, що відбувається щомісяця згідно постанови НКРЕКП. 

Тарифи на газ для побутових споживачів Нафтогазу залишаться стабільними на рівні 7,96 грн за кубометр. У той же час ціни на газ у інших постачальників можуть коливатися від 7,7 грн до 9,90 грн за кубометр.

Водночас з лютому мешканці деяких багатоквартирних будинках почнуть оплачувати послуги з обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Сума платежу буде визначатися для кожного будинку індивідуально в залежності від кількості квартир та специфіки мережі.

Тарифи на воду залишаються незмінними з 1 липня 2023 року.

Коли може бути подорожчання комунальних послуг

На думку експертів подорожчання електроенергії у 2024 році повинно бути збалансованим і не перевищить 15%, а це  орієнтовно до 3 грн за кіловат-годину. 

Щодо цін на газ, можливе подорожчання в два етапи: спочатку до 11-13 гривень за кубометр, а потім до 15 гривень. 

Щодо тепла і гарячої води, їхня вартість може зрости на 30-50%, залежно від області, а ціни на холодну воду можуть збільшитися на 50%.

Попередньо, подорожчання відбудеться у травня або червні.А сплачувати за комунальні послуги можна онлайн через сервіс iPay.ua. Це ефективно та зручно, оскільки можна отримувати електронні квитанції, які легко зберігати. А реєстрація в особистому кабінеті надасть доступ до історії платежів, можливості створення шаблонів для швидких оплат та інших зручних функцій.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись