Skip to main content

Тарифи на газ, тепло і гарячу воду не будуть підвищувати до кінця війни 

Post date Post count 1250
Поділитись

Буде введено заборону на підвищення цін 

21 червня Верховна Рада України підтримала законопроект про заборону збільшення тарифів на газ, тепло і гарячу воду в час війни. «За» проголосувало 229 народних депутатів.

Оскільки воєнний стан наразі діє до 23 серпня, мораторій триватиме принаймні до кінця року. Якщо ж воєнний стан продовжать, заборона на підвищення цін може торкнутися і 2023 року.

Що передбачає законопроект

Законопроект передбачає, що впродовж воєнного стану та 6 місяців після його припинення чи скасування не можуть бути підвищені:

  • тарифи на газ та його доставку;
  • тарифи на опалення;
  • тарифи на гарячу воду.

Як будуть покриватися витрати

«Нафтогаз» має отримати понад 264 мільярди гривень зі спеціального фонду держбюджету. Гроші будуть залучені від міжнародних установ, організацій-донорів та сплати дивідендів і будуть витрачені на компенсацію реальної вартості газу і тієї ціни, за якою його відпускатимуть українцям, а також постачальникам тепла та гарячої води.


Попри те, що тарифи не будуть збільшуватися, рахунки за комунальні послуги все ж потрібно оплачувати, адже борг нікуди не зникне. До того ж вчасні та регулярні платежі – це підтримка комунальних служб, які сьогодні працюють навіть за складних та небезпечних умов.

Сплачуйте комунальні послуги онлайн через iPay.ua, в умовах війни – це не тільки зручний, але і безпечний інструмент оплати.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись