Skip to main content

Тарифи на комунальні послуги 2021: чого чекати у новому році

Post date
Поділитись

Вже на початку року подорожчають майже всі житлово-комунальні послуги, однак споживачам може допомогти субсидія

Вартість комунальних послуг в Україні змінюється кожного року, тому питання тарифів на 2021 рік зараз надзвичайно актуальне.

Ми дізналися, які зміни чекають українців вже найближчим часом та чи допоможе субсидія впоратися із подорожчанням. Читайте у статті, а також економте свій час на сплаті комунальних послуг онлайн без черг.

Тарифи на електроенергію 2021

Наприкінці грудня Кабінет міністрів України скасував знижений тариф на електроенергію на перші 100 кВт.год, вартість якого становила 0,9 грн/кВт.год. Відтепер до 31 березня 2021 року діятиме фіксована ціна для побутових споживачів – 1,68 грн/кВт.год.
Крім того, говорять і про подальше підвищення ціни на електроенергію впродовж року в середньому на 30%. Ймовірно, це станеться вже в першій половині 2021 року.

Тарифи на опалення 2021

Вартість тепла змінилася для всіх регіонів України – тарифи було підвищено для 23 ТЕЦ та когенераційних установ.

Тарифи збільшились від 5,5% до майже 50%. Найменше підняття цін на тепло відчувають споживачі Дніпровської ТЕЦ, в якому подорожчання відбудеться на 5,5%, а найбільше – на 49,7% для компанії «Євро-реконструкція», яка постачає тепло у райони на лівому березі Києва.

Тарифи на воду 2021

На собівартість води безпосередньо впливає вартість реагентів та електроенергії для підприємств, а в зв’язку зі зростанням ціни на останні, неминуче підвищення і тарифів на воду в 2021 році.

Вони можуть зрости на понад 20% – тариф за 10 кубометрів може збільшитися з 230 грн до майже 270 грн вже найближчим часом. Ціна залежатиме від регіону.

Тарифи на газ та його доставку 2021

Оскільки після лібералізації газового ринку в Україні більше не існує єдиної ціни на газ для населення, споживачі платять окремо за паливо як товар та за його доставку.

В середньому ціни на газ для населення в 2021 році коливатимуться від 7,22 грн до 10,80 грн за кубічний метр. Нові ціни оголосили майже всі постачальники:

  • «Львівенергозбут» – 10,8 грн за один кубометр
  • «Торгова енергетична компанія» – 9,8 грн за один кубометр
  • «Енера Вінниця», «Енера Схід», «Енера Чернігів», «Енера Суми» – 8,82 грн за один кубометр
  • ГК «Нафтогаз України» – 7,22 грн за один кубометр

Нагадаємо, що споживачі можуть самі обрати чи змінити постачальника газу – наразі їх в вже понад 50.

Що стосується плати за доставку газу, вартість якої для кожного регіону індивідуальна, тарифи на 2021 рік збільшилися по Україні в середньому на 40%.

Чи допоможе субсидія?

В умовах неминучого підвищення тарифів на комунальні послуги українцям може стати в нагоді субсидія на оплату житлово-комунальних послуг. У Міністерстві соціальної політики запевняють, що отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, оскільки розмір допомоги буде збільшений.

Як зекономити з iPay.ua?

iPay.ua завжди допомагає користувачам оплатити комунальні послуги вигідно. В першу чергу це стосується значної економії особистого часу, який можна витратити на безкінечні черги. Здійснити оплату за допомогою сервісу iPay.ua можна всього за декілька хвилин та пару кліків. А зареєструвавшись в Особистому кабінеті, ви зможете зручно зберігати та відстежувати всі платежі.

Схожі статті:
Як повернути помилково перераховані гроші за комунальні послуги: детальна інструкція

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись