Skip to main content

Як повернути помилково перераховані гроші за комунальні послуги: детальна інструкція

Post date
Поділитись

Переплутали одну чи кілька цифр і випадково сплатили за чуже світло? Ось детальна інструкція, як повернути кошти.


Якщо при оплаті комунальних послуг на сайті iPay.ua вказати неіснуючий особовий рахунок, ми одразу це помітимо й попередимо користувача. Так, при натисканні кнопки «Продовжити» з’явиться примітка «Невірний номер особового рахунку» червоним кольором. Таким чином iPay.ua гарантує, що ваші кошти не загубляться під час здійснення платежу.

Screenshot_1

Зовсім інша ситуація, коли рахунок, який ви вказали, не ваш, але він дійсно існує. У цьому випадку уникнути помилки можна, перевіривши адресу, за якою надається послуга. Ця інформація доступна для перегляду на сторінці введення даних платежу.

Screenshot_2

У ситуації, коли під час оплати вказані неналежні, але існуючі реквізити, зарахування всієї суми буде виконано без жодних вагань. А, отже, кошти підуть на користь іншого споживача. Як повернути перераховані гроші в такому випадку?

Згідно зі ст. 1212 Цивільного кодексу України безпідставно отримані певною особою грошові кошти повинні бути повернені їхньому власникові. І iPay.ua максимально сприяє вирішенню цього питання. Тому ви завжди можете звернутися до нашої служби підтримки за телефоном: 0 800 60 11 60.

Проте, оскільки гроші вже переказані на рахунок надавача комунальних послуг, повернути їх зможе лише надавач комунальних послуг.

На прикладі компанії YASNO розбираємо, як це правильно зробити.

  • Зберіть усі необхідні документи: заяву, копію квитанції про помилкову сплату, копію паспорту і картки платника податків.
  • Зверніться в найближче відділення енергопостачальника у вашому місті та надайте документи і вкажіть правильні реквізити, на які хочете повернути гроші.
  • Отримайте кошти протягом п’яти робочих днів з моменту звернення.

Red Fun Ideas for Charity Infographic1

Щоб мінімізувати можливість помилкової оплати, користуйтесь особистим кабінетом на iPay.ua. Формуйте шаблони платежів з правильними реквізитами та сплачуйте в один клік.

А якщо ви все ж таки перерахували гроші на чужий рахунок, в особистому кабінеті автоматично збережеться квитанція про здійснений платіж. Роздрукуйте її та надайте разом з іншими документами для повернення коштів.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись