Skip to main content

Субсидії на комунальні під час війни: що змінилося

Post date Post count 4731
Поділитись

Все про продовження, призначення та нові формули у розрахунках

В Україні не зупиняють дію субсидій та пільг на комунальні послуги під час війни та призначають їх тим, хто цього потребує, однак розраховують виплати за новою формулою. Читайте детальніше у статті.

Продовження субсидій під час війни

Виплата всієї соціальної допомоги буде автоматично продовжена до кінця війни, а також впродовж місяця після скасування воєнного стану. Це стосується українців, яким субсидії вже були призначені раніше, додатково звертатися в органи соцзахисту не потрібно. Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна запевнила, що держава змогла профінансувати та нарахувати усі виплати навіть на тих територіях, які тимчасово перебувають під російською окупацією.

Призначення субсидії

Хороша новина для тих, хто раніше не отримував субсидію, але зараз хоче її оформити – можна звернутися за її призначенням в органи соцзахисту впродовж двох місяців з початку неопалювального сезону. Головне – вчасно подати заяву та всі документи. 

Кого це стосується:

  • осіб у складних життєвих ситуаціях;
  • власників житлових приміщень у наступних областях: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська, а також м.Київ.

Нова формула розрахунку

За квітень буде виплачено 43% субсидій та 59% пільг, нарахованих у січні 2022 року. А починаючи з травня та на весь неопалювальний сезон будуть виплачувати 16% субсидії та 29% пільги, які були нараховані у січні 2022 року.

Зменшення розміру виплат пов’язане із меншою сумою рахунку за комунальні послуги (без опалення), а також з наслідками воєнних дій.

Оскільки своєчасна оплата рахунків є однією з умов для отримання субсидії на послуги, рекомендуємо не затягувати та регулярно здійснювати платежі. Ви можете оплатити комунальні послуги онлайн на iPay.ua з будь-якого місця – це набагато швидше і зручніше, ніж вносити платежі в касі вашого міста.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись