Skip to main content

Шопінг в інтернеті – розраховуємось віртуальною карткою

Post date Post count 706
Поділитись

Що таке віртуальна картка, як її оформити та які переваги вона надає

Українці все частіше купують різні товари та оплачують послуги онлайн. Проте досі не всі знають, що безпечніше це робити не зі звичайною, а з віртуальною банківською карткою. Розповідаємо найкориснішу інформацію про такі картки.

Без пластику, але з реквізитами

Віртуальна картка – це електронна платіжна картка, яку можна відкрити, маючи рахунок у певному банку. Така картка, на відміну від звичної нам пластикової, не має фізичного носія. Тобто потримати її у руках ви не зможете.

Але віртуальна картка має знайомі нам обов’язкові реквізити: 16-значний номер, термін дії та тризначний код (СVV), які ми зазвичай вказуємо при різних онлайн-оплатах. Крім того, вона, як і пластикова, також є персоналізованою. Головна функція віртуальної картки – саме розрахунки в інтернеті.

З віртуальною карткою – безпечніше

З віртуальною карткою легко розраховуватися онлайн за товари, оплачувати різноманітні рахунки та послуги, робити перекази, купувати через інтернет квитки або погашати штрафи, бронювати відпочинок тощо. Одним словом, вона знадобиться при будь-яких операціях, які ви здійснюєте через інтернет. А ось кілька основних її переваг:

  • віртуальну картку неможливо пошкодити, загубити, десь випадково забути, і її точно ніхто не вкраде;
  • вона може забезпечити вам додатковий захист під час онлайн-шопінгу. Все просто. На віртуальну картку можна покласти рівно стільки грошей, скільки потрібно для розрахунку за певний товар або послугу. Скажімо, 200 гривень, якщо ви хочете замовити якусь книгу через інтернет. Якщо ви, здійснюючи покупки онлайн, натрапите раптом на шахраїв, вони не зможуть отримати доступ до всіх грошей на вашій основній – наприклад, зарплатній – картці;
  • на віртуальній картці ви можете самостійно встановлювати та змінювати ліміти – розмір суми, більше якої з картки протягом одного дня або ж місяця не може бути списано коштів.

Оформити без візиту в банк

Зробити віртуальну картку набагато простіше, ніж звичайну пластикову. Для цього навіть можна не йти в банківське відділення (якщо, звісно, у вас в ньому вже відкритий рахунок). Картку можна замовити онлайн протягом кількох хвилин через мобільний додаток вашого банку. Покрокові інструкції зазвичай розписані на сайтах фінустанов, там же можна дізнатися про умови обслуговування віртуальних карток. Обов’язково читайте цю інформацію перед оформленням.

Так само через банківські додатки в смартфонах віртуальну картку можна заблокувати або закрити.

Наостанок нагадаємо, що триває інформаційна кампанія Національного банку України #Cashless, до якої долучився і iPay.ua.

Читайте у нашому блозі про переваги безготівкових розрахунків та іншу корисну інформацію. Та здійснюйте зручно, безпечно та швидко будь-які оплати за допомогою нашого сервісу.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись