Skip to main content

Безготівкові розрахунки: топ-10 переваг над готівкою

Post date Post count 4216
Поділитись

Отримуйте максимум вигоди при використанні карток та інших сучасних способів оплати

Готівка добре, але карткою платити зручніше. Ми в цьому впевнені, а ви? В межах всеукраїнської інформаційної кампанії Національного банку України #Cashless наводимо десять різних аргументів на користь безготівкових розрахунків. Після цього ні в кого точно не залишиться сумнівів!

1. Розрахунки цілодобово

Уявімо ситуацію: вихідний, вечір, а ви раптом згадуєте, що забули вчасно здійснити дуууууже важливий платіж. Наприклад, оплатити комунальні до 20 числа, погасити штраф у відведені строки чи ось-ось мобільний оператор буде знімати гроші за користування зв’язком. І гроші є, а каси не працюють, і до найближчого терміналу якось по холоду йти не хочеться. Знайомо? Ось вам «чарівна паличка» – сashless! Безготівково розраховуватися можна в будь-який день, у будь-який час доби та з будь-якого місця – навіть якщо ви відпочиваєте десь далеко від дому, чи поїхали в гості. До речі, зараз, у часи постійних локдаунів через коронавірус це ще і питання збереження здоров’я.

2. Економія часу

Сьогодні багато людей цінують свій час навіть більше ніж гроші. Провести зайву хвилину з рідними, почитати книгу, подивитися улюблений фільм, що покращує настрій, виспатися нарешті! Дорогоцінна кожна мить. А ви збережете їх немало, замовляючи товари чи послуги в онлайні та оплачуючи їх карткою.

3. Надійне збереження

Отримали зарплату, зняли одразу усі гроші в банкоматі і…. де їх зберігати? Вдома «під подушкою»? Сьогодні це точно не найбезпечніший варіант. Розслабтеся, нехай кошти залишаються на рахунку в банку. З банківською карткою ви маєте до них доступ у будь-який час. Окрім того, гроші на картці на відміну від паперових, не псуються – не рвуться і не зношуються.

4. Гігієна

Просто дістаньте будь-яку купюру і на секунду замисліться, скільки людей її тримали в руках до того, як вона потрапила у ваш гаманець. Десятки, можливо навіть сотні. А ви впевнені, що у кожного з них були чисті руки? Найвірогідніше, що було якраз навпаки. А от вашу банківську картку, крім вас, точно ніхто більше не чіпав.

5. Решта не потрібна

З безготівковими розрахунками можна назавжди забути такі фрази як «ой, а в нас немає решти», «пошукайте, будь ласка, дрібні купюри» чи «а 50 копійок у вас раптом немає?». З картки зніметься саме стільки коштів, скільки потрібно – копійка в копієчку.

6. Великі суми з собою

Йдемо на шопінг! Скільки готівки взяти з собою, щоб вистачило на всі заплановані покупки? А раптом не вистачить? Сashless-розрахунки точно звільнять вас від обдумування таких питань.  Навіть якщо раптом, незаплановано, знадобилося прикупити щось коштовне – з карткою ви маєте доступ у будь-який час до усіх своїх грошей.

7. Безпека

Гроші можна загубити, а свій рахунок в банку ні. Навіть якщо ви втратили картку, кошти з вашого рахунку нікуди не зникнуть. Головне, якнайшвидше заблокувати картку, зателефонувавши до фінустанови, яка її видала.

8. Лояльність клієнтів

Якщо говорити про підприємців, то надання можливості клієнтам здійснювати оплати картками – сьогодні must have. Відсутність терміналу чи можливості замовити і оплатити товар онлайн вже не в тренді і навіть викликає підозри.

9. Збільшення продажів

І ще трішки про переваги для бізнесу. Використання сучасних способів розрахунків не тільки підвищує довіру до компанії, і стимулює збільшення продажів. В наш час досить легко втратити клієнта не надавши саме той метод платежу, яким йому зручніше зробити оплату саме зараз.

10. Розвиток економіки

І наостанок найважливіше – подумаємо не тільки про себе, а й про добробут країни. Розширення сфери безготівкових розрахунків сприяє прозорості платежів та економічному росту держави.

Безготівкові розрахунки у 2021 році: цікаві факти від НБУ

За даними Національного банку, кількість та сума безготівкових операцій із використанням платіжних карток збільшилися більше ніж на третину у січні−вересні 2021 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, інформаційна кампанія Національного банку України #Cashless, серед генеральних партнерів якої і iPay.ua. триватиме протягом трьох місяців в усіх регіонах України. Дізнавайтеся більше цікавого про cashless в нашому блозі.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись