Skip to main content

Мона Ліза — нове обличчя штучного інтелекту

Post date
Поділитись

Незабаром усе, що можна оцифрувати, буде оцифроване й наділене штучним інтелектом.

Посмішка Джоконди століттями надихала письменників і поетів, а глобалізація зробила з неї справжній культ «джокондоманії». Вона прикрашає найпопулярніші медійні проєкти, її друкують на марках, листівках, обкладинках журналів, на речах найвідоміших брендів. Ця дівчина завдяки своїй світовій славі сприяє просуванню товарів і послуг. Так! Вона приносить гроші.

На картину багаторазово здійснювали замахи вандали, тому зараз її експонують у Луврі під куленепробивним склом і з особистим охоронцем. «Джоконда» — єдина незастрахована картина Лувру, оскільки вона просто безцінна, хоча за однією з версій її страхова вартість становить більше мільярда євро. Така вже доля цієї улюблениці натовпу і найбільш упізнаваного образу сучасної популярної культури.

Читайте також: Джоконда, або як отримати світове визнання

А в наші дні діджиталізація дозволила «оживити» цю грайливу дівчину. «Вона, яка старша за скелі…» відокремилася від свого портрета й ожила. Кілька експертів у сфері ІТ і мультимедіа створили проєкт, у якому Мона Ліза взаємодіє з глядачем, реагуючи на його емоції змінами у своїй міміці. Це цифрове чудо у вигляді мініатюри можна інтегрувати в жіночі прикраси, оздоблені смарагдами і діамантами. Існує й Джоконда, що вміє розмовляти, створена із застосуванням штучного інтелекту.

image1 (4)

Так міфічне і безцінне втілення вічної жіночності продовжує жити вже в цифровому форматі, залишаючись загадкою і для нового діджитал-покоління поціновувачів жіночої краси й досконалості.

Золота порада від iPay.ua

Діджитал-технології у поєднанні з креативом здатні створювати найнесподіваніші інтерактивні артоб’єкти. У майбутньому все, що можна оцифрувати, буде оцифровано і наділено штучним інтелектом. Це відкриє нові можливості для розвитку власної справи та для саморозвитку.

Будьте у тренді та створюйте власну золоту колекцію історій разом з iPay.ua!

Ви могли пропустити: Брати приклад з Фріди Кало: чому важливо залишатися несхожими на інших

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись