Skip to main content

Брати приклад з Фріди Кало: чому важливо залишатися несхожими на інших

Post date
Поділитись

У часи глобалізації надважливо зберігати народну автентичність.


На творчість Фріди Кало сильний вплив справило народне мексиканське мистецтво, культура доколумбових цивілізацій Америки. Її картини наповнені символами й фетишами, а з усіх жанрів переважає автопортрет.

Художниця з особливою любов’ю ставилася до народної мексиканської культури, колекціонувала старовинні твори прикладного мистецтва, навіть у повсякденному житті носила національні костюми. У 1939 році вона відвідала Париж, де стала сенсацією тематичної виставки мексиканського мистецтва. Одну з її картин придбав Лувр. Ця подія ще сильніше розвинула патріотичне почуття і сформувала навколо Фріди ареол популярності.

Читайте також: Магнолії на золотому оксамиті: історія про те, чому нас не цінують і як це виправити

У 2005 році в лондонській галереї Tate з’явилась її картина «Коріння», а персональна виставка Кало в цьому музеї стала однією з найбільш вдалих в історії галереї — її відвідали близько 370 тисяч глядачів. На початку 2006 року автопортрет Фріди «Коріння» (Raices) був проданий за 5,6 мільйона доларів США, що стало рекордом для робіт латиноамериканських художників.

ФридаКало_автопортрет

Яскрава й неординарна особистість Фріди Кало знайшла своє відображення в численних творах літератури й кінематографа. Протягом кількох років з’явилася лінія косметики, марка текіли, спортивне взуття, ювелірні вироби, кераміка, корсети та спідня білизна, а також пиво з ім’ям Фріди Кало.

Золота порада від iPay.ua

Залишайтесь автентичними! Глобалізація вбиває національні особливості, стираючи індивідуальність і роблячи безликими міста, країни, творців. Але людина, немов дерево, живиться через коріння прадідів і надихається традиціями свого народу.

У бізнесі автентичність підсилює позиціювання бренду. Пристрасна і яскрава репрезентація народної творчості привертає увагу, запам’ятовується і виділяє бренд серед численних конкурентів.

Насолоджуйтеся неповторною Фрідою Кало та створюйте власну золоту колекцію історій разом з iPay.ua!

Ви могли пропустити: Джоконда, або як отримати світове визнання

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись