Skip to main content

Корисні фінансові звички, яким варто навчатися

Post date Post count 1698
Поділитись

Прості дії, які значно полегшать ваше життя та побут

Корисні фінансові звички – перший крок до фінансового добробуту. Вони допоможуть навчитись накопичувати гроші, скорочувати витрати та збільшувати доходи. Тож розвивайте їх в собі вже сьогодні.

Які фінансові звички варто розвивати 

Планувати бюджет

Ця звичка дозволить вам постійно контролювати фінанси та не витрачати зайвого. Перед самим плануванням варто провести аудит ваших доходів і витрат та проаналізувати їх. Це звичка, над якою потрібно працювати щоденно, фіксуючи ваші витрати у зручний для вас спосіб. Планування дасть вам можливість визначити пріоритети і кроки, які потрібно зробити, щоб досягти фінансових цілей.

Здійснювати платежі онлайн

Перехід на онлайн-платежі допоможе зекономити дорогоцінний час – його не потрібно буде витрачати на поїздку у відділення банку чи пошти, стояти в чергах. Оплатити комунальні чи інші послуги можна онлайн на iPay.ua, для цього вам знадобиться всього кілька хвилин вашого часу.

Регулярно заощаджувати

Не живіть лише сьогоднішнім днем, а перетворіть заощадження в корисну звичку. Це допоможе вам створити економічний запас, який може застосовуватися в непередбачуваних ситуаціях (а в умовах війни це більш ніж необхідно). Вважається, що фінансовий резерв має дорівнювати сумі витрат за період від трьох місяців.

Ставити фінансові цілі

Набагато легше планувати бюджет, якщо є розуміння, для чого це робити.

Визначте вашу чітку фінансову ціль та встановіть терміни для її досягнення. Без дедлайну ваша мета лишається невиразною і не мотивує до реальних дій. Почніть з реалізації маленьких цілей, а потім переходьте до втілення довгострокових планів. 

Аналізувати та оптимізувати свої витрати 

Ваш бюджет – можливість побачити своє фінансове становище “зі сторони” та надалі аналізувати й оптимізувати всі витрати. Чи здійснюєте ви імпульсивний, але не потрібний шопінг? Чи є прогалини у вашому бюджеті? Як давно ви проводили ревізію платних підписок в смартфоні? Такий підхід дозволить вам по-новому поглянути на ваші фінанси.

Щоб постійно мати доступ до архіву платежів по комунальних та інших послугах, та аналізувати їх, користуйтесь Особистим кабінетом на iPay.ua

Шукати шляхи для росту доходів

Проаналізуйте свої навики та компетентності. Можливо, варто знайти роботу з більшим доходом чи взяти додатковий підробіток. Вивчайте також можливості для інвестування своїх грошей.

Займатися фінансовою самоосвітою

Цікаві статті, онлайн-курси та інші варіанти навчання – підвищуйте свій рівень фінансової грамотності різними способами

Читайте також: ТОП-5 шкідливих фінансових звичок, з якими варто попрощатися

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись