Skip to main content

ТОП-5 шкідливих фінансових звичок, з якими варто попрощатися

Post date Post count 1210
Поділитись

Дії, які шкодять вашому бюджету

Фінансові звички здійснюють значний на наше життя і майбутнє. Деякі з них можуть бути корисними та допомагати ефективно управляти коштами, але існують і ті, які можуть бути шкідливими та призводити до непотрібних фінансових труднощів.

Ділимось найпоширенішими звичками, які варто викреслити з життя

Відсутність спланованого бюджету

Якщо у вас немає звички формувати свій бюджет та планувати витрати — швидше за все, ви помічали гроші зникають з ваших карток невідомо на що. Ця практика негативно позначається на особистому фінансовому стані: насамперед, не дозволяє накопичити кошти. Тож навчання правильному плануванню бюджету — корисна звичка, яку слід прищепити вже зараз.

Життя в кредит

Якщо у вас є можливість не брати новий телефон в розстрочку чи кредит на подорож — не робіть цього. Борги мають здатність накопичуватися і прибуток скорочується з кожною новою позикою. Навчіться жити відповідно рівню своїх доходів та не купувати зайве.

Якщо хочете якнайшвидше розпрощатися із кредитом, рекомендуємо погасити борги онлайн, це займе всього декілька хвилин.

Необдумані покупки

Похід в магазин без чіткого переліку продуктів або емоційна покупка в зв’язку з великим сезонним розпродажем здатні принести більше шкоди вашим фінансам, ніж може здатися спочатку. Навчіться купувати лише те, що вам дійсно потрібно, а не те що ви просто викинете з часом.

Збереження в готівці

Якщо ви не витрачаєте щомісяця всю зарплату – це добре. Проте звичка зберігати свої збереження лише в готівці – не корисна. Навіть невелика інфляція поступово “з’їсть” заощадження і ви не отримаєте від цього ніякої вигоди. Краще інвестувати ці кошти або хоча б зберігати на депозиті.

Відсутність фінансової дисципліни

Може здаватися, що нічого страшного не трапиться, якщо вчасно не оплатити комунальні, штрафи чи інші платежі й перенести їх на більш вдалий час. Але це не так, адже за прострочені оплати у деяких випадках можуть накладатися штрафи чи пеня, або платежі будуть накопичуватися місяць до місяця, що лише призведе до заборгованості та великих розходів у майбутньому.

Тож оплачуйте комунальні послуги та інші платежі, й вчасно та формуйте нові корисні звички!

Більше цікавих статей читайте у нашому блозі

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись