Skip to main content

Епатажний Сальвадор Далі: бути енергійним та успішним можна й у 80 років

Post date
Поділитись

Якщо ви перетнули межу в 50 років, це не привід старіти й відмовлятися від своїх мрій.

Знаменитого Сальвадора Далі виключили з Академії живопису за зверхнє і зневажливе ставлення до викладачів. Тому свою творчу освіту він здобував самостійно. Прагнучи знайти власний стиль, наприкінці 1920-х років Далі створює ряд робіт під впливом Пікассо і Жоана Міро. У 1929 році разом із Бунюелем бере участь у створенні сюрреалістичного фільму «Андалузький пес». Пізніше співпрацює з Волтом Діснеєм і Альфредом Хічкоком.

Юнацький максималізм, норовливий характер і бунтарство — ось, яким був Сальвадор Далі. Усе життя Далі відмовлявся старіти душею. Його епатажні витівки були паливом для залучення уваги, слави і фінансового успіху. «Люди так не хвилювалися б, якби я був посереднім художником. Усіх великих художників підробляли… Мене абсолютно не чіпає, що пишуть критики. Я ж бо знаю, що в глибині душі вони люблять мої роботи, але зізнатися бояться».

Читайте також: Джоконда, або як отримати світове визнання

Сальвадор Далі помер у 1989-му, на 85-му році життя. В нього не було дітей. «Великі генії завжди народжують посередніх дітей, і я не хочу бути підтвердженням цього правила. Я хочу залишити у спадок лише самого себе», – вважав Далі. Художник заповів поховати його так, щоб по могилі могли ходити люди, тому тіло Далі замуровано у підлогу в одній з кімнат театру-музею Далі в місті Фігерас.

image1

Золота порада від iPay.ua

Життєвий цикл, у якому за молодістю настає зрілість, а потім одразу старість, вже не відповідає дійсності. У наші дні люди похилого віку відмовляються старіти і зменшувати темп життя. Вони опановують нові професії, бігають марафони, пишуть картини, ліплять суші і глиняні чашки, запускають стартапи, відкривають кав’ярні й ресторани, створюють хаби і міжнародні спільноти. «З роками я гарнішаю», — писав Сальвадор Далі.

Використовуйте навички, які отримали протягом життя, дотримуйтеся філософії ЗСЖ, залишайтеся відкритими до всього нового — це все сприятиме тому, що у 60, 70 і навіть 80 років ви залишатиметеся енергійними, продуктивними й успішними.

Насолоджуйтеся сюрреалістичними картинами Сальвадора Далі та створюйте власну золоту колекцію історій разом з iPay.ua!

Ви могли пропустити: Брати приклад з Фріди Кало: чому важливо залишатися несхожими на інших

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись