Skip to main content

Джузеппе Арчімбольдо: ЗСЖ та екологія — тренди XXI століття

Post date
Поділитись

Чому важливо дбати про себе та природу і яка картина художника нам на це натякає.


Джузеппе Арчімбольдо називають «дідусем сюрреалізму». Він був живописцем при дворі імператора, і в його обов’язки, якщо казати про це мовою сьогодення, входила організація «корпоративних івентів» — розробка і створення театральних машин і спецефектів на придворних балах-турнірах в ролі режисера-постановника і декоратора. Ця діяльність вплинула на його абстрактне мислення, створення ілюзій, алегорій, вивчення історії й античної міфології.

Арчімбольдо вважається класиком європейського живопису — саме він розширив межі форми і змісту. Основа філософії мистецтва художника — лінгвістична. Джузеппе не створював нові знаки, а змішував їх, комбінував, виконуючи роль новатора мови. Його картини говорять з нами подвійною мовою, зрозумілою і плутаною водночас. Він створює «бурмотіння» і «тарабарщину», але ці вигадки залишаються цілком раціональними. Водночас єдина примха, якої не дозволяє собі Арчімбольдо, — це незрозумілість. Його мистецтво наповнене сенсом і чудовими ілюзіями.

Читайте також: Джоконда, або як отримати світове визнання

Дивлячись на полотна художника, ми відчуваємо невпинний плин життя, а також згадуємо, що теж є частиною природи з її неповторною красою. Образ Вертумна — древньоіталійського бога пір року і дарів земних, бога перетворень, метаморфоз і природного достатку — на картині Арчімбольдо нагадує про важливі інгредієнти нашого раціону: овочі, фрукти і злаки. Ми також згадуємо, що в основі життя лежать чотири стихії (земля, вода, повітря, вогонь) і що час має певну і сувору послідовність пір року. І цю природну складову потрібно поважати, плекати й підтримувати щодня.

Золота порада від iPay.ua

Харчуйтеся правильно! Тоді ваше загальне самопочуття поліпшиться, травлення прийде в норму, ви спатимете краще, а отже, з’явиться більше енергії для дій. А ще медитуйте! Для цього споглядання картини Арчімбольдо підходить ідеально.

Здоровий спосіб життя має значення для вашої ефективності в бізнесі! Також не забувайте про природу: подумайте, що ви особисто і ваша компанія можете зробити для поліпшення екології. Сьогодні піклування про природу — обов’язок кожної людини і кожного бізнесу, який дбає про свою репутацію.

Насолоджуйтеся сюрреалістичними картинами Джузеппе Арчімбольдо та створюйте власну золоту колекцію історій разом з iPay.ua!

Ви могли пропустити: Магнолії на золотому оксамиті: історія про те, чому нас не цінують і як це виправити

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись