Skip to main content

За неповагу до інших можна зазнати фінансових втрат — випадок з Пікассо

Post date
Поділитись

Як у бізнесі, так і в особистому житті важливо залишатися гнучкими й зберігати повагу до оточуючих.

За результатами опитування 1,4 млн читачів, проведеного газетою The Times в 2009 році, Пікассо — найкращий художник серед творців, що жили в останні сто років. За експертними оцінками, він найдорожчий художник у світі: у 2008 році обсяг тільки офіційних продажів його робіт становив 262 млн доларів. Картина Пікассо «Алжирські жінки», продана навесні 2015 року в Нью-Йорку за 179 млн доларів, стала найдорожчою картиною, будь-коли проданою з аукціону.

З Пікассо пов’язана цікава історія. Британський актор Брайан Блессід розповів виданню The Telegraph про те, як у віці дванадцяти років він зустрівся з Пікассо. Зустріч відбулася під час Всесвітньої ради миру в Шеффілді у 1950 році. Юний Блессід підійшов до митця і попросив намалювати йому що-небудь, якщо той «дійсно Пікассо». Іспанець зробив на аркуші паперу начерк у вигляді голуба миру, однак Блессід не оцінив малюнок і заявив: «Це показує, що ви не Пікассо, бо це не голуб». За словами Блессіда, Пікассо відповів йому, що вперше чує таку критику. Блессід кинув листок з малюнком на підлогу, «викинувши близько 50 мільйонів фунтів» (приблизно 75 мільйонів доларів). Хтось підібрав цей листок, і нині він зберігається в галереї Шеффілда як символ Всесвітнього конгресу світу.

Читайте також: Джузеппе Арчімбольдо: ЗСЖ та екологія — тренди XXI століття

Не сподобався тобі малюнок? Прояви повагу, подякуй за приділений час. Не знецінюй і не критикуй. Цей випадок сам Блессід назвав «суворим фінансовим уроком».

image1 (2)

Золота порада від iPay.ua

Ця історія і вся творчість Пікассо наочно демонструють стійкість, гнучкість, динамічну рівновагу. Відома картина Пікассо «Дівчинка на кулі» образно нагадує нам про те, яким важливим сьогодні є зміщення уваги вбік балансу і гармонійного життя в усіх сферах. Вчить нас мистецтву жити, не впадаючи у крайності. Виховання нашого его, прояв мудрої поваги до ситуації й оточуючих — це процес еволюції особистості.

Сьогодні в бізнесі змінюються пріоритети. Компанії прагнуть замість невтомного супергероя співпрацювати з людьми, які стійко продуктивні і водночас піклуються про свій фізичний і психологічний стан здоров’я.

Будьте гнучкими й адаптивними, зберігайте динамічну рівновагу, шукайте точки опори у щоденному розвитку, позитивних емоціях, щоб бути ефективними не тільки у спринті, а й на марафонській дистанції — дистанції довжиною в життя.

Ви могли пропустити: золота історія від iPay.ua про те, як презентувати себе, щоб вас запам’ятали.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись