Skip to main content

Які зміни чекають на водіїв у 2024 році

Post date Post count 11694
Поділитись

Додаткові обстеження, повернення патрульних автомобілів-фантомів та нові види штрафів

У 2024 році для водіїв в Україні зміниться ряд правил та з’являться нові. Детальніше розповідаємо у статті.

Додаткові обстеження водіїв, старших за 65 років 

Починаючи з 1 січня 2024 року, набули чинності нові стандарти Європейського Союзу. Водіям у віці 65 років і старше для продовження терміну дії водійських прав буде необхідно пройти психологічне обстеження. Ця вимога спрямована на підвищення безпеки на дорогах та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Під час проходження психологічних тестів для водіїв похилого віку будуть виявлятися можливі труднощі з концентрацією, а також оцінюватиметься загальний психологічний стан. Але експерти говорять, що в Україні такі новації навряд чи запрацюють з нового року.

Повернення патрульних автомобілів-фантомів

Вже у 2024 році повинні повернутися на дороги патрульні автомобілі-фантоми, які будуть стежити за дотриманням правил. З їхньою допомогою поліція непомітно фіксуватиме порушення ПДР. Ці автомобілі вже з’являлися в січні 2022, але зникли з доріг після того, як почалась повномасштабна війна.

Чи буде все ж таки обов’язковий техогляд?

Питання обов’язкового технічного контролю автомобілів в Україні є актуальним уже протягом кількох років. Європейський Союз довгий час намагається наголошувати на необхідності впровадження цього стандарту в Україні, але на сьогодні це технічно важко здійснити. Тому на початку 2024 року питання обов’язкового технічного контролю залишається відкритим.

 Посвідчення водія без автошколи

У 2024 році  дозволено складати іспити без навчання у  автошколах. Вже кілька тижнів в Україні триває відповідна новація, однак з наступного року вона впроваджуватиметься активніше.

Отримавши права, не забувайте і про страхування автомобіля (ОСЦПВ), його можна швидко придбати онлайн на iPay.ua. 

Можливі зміни до Правил дорожнього руху на 2024 рік

У парламенті розглядається ініціатива щодо посилення відповідальності за конкретні порушення та підвищення розмірів штрафів. Серед ключових змін запропоновано виключити можливість “нештрафованого” перевищення швидкості на 20 км/год. Одна з пропозицій також стосується заборони використання техніки дрифтингу.

За порушення цих нормативів депутати пропонують встановити штраф у розмірі 8 500 гривень за перший випадок. У випадку повторного порушення водія чекає штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на термін від 6 місяців до року.

Рекомендуємо оплачувати штрафи за порушення ПДР онлайн на iPay.ua – це один із найпростіших варіантів швидко вирішити ситуацію.

Будьте уважні та обережні на дорогах!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись