Skip to main content

Як зберегти субсидії на оплату комунальних послуг

Post date
Поділитись

Що потрібно зробити, щоб зберегти допомогу від держави на оплату комунальних

До 5% українців, які подалися на субсидію, мають достатні статки для оплати комунальних. Це і стало підставою для введення змін в правила нарахування субсидій – цього року договори про їх отримання не будуть подовжуватися автоматично і потрібно подати повторно заяви та декларації про доходи.

Крім зазначених змін також розширено перелік джерел доходів, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Зокрема, тепер доходи від розміщення депозитів та дивіденди від цінних паперів враховуються при призначенні субсидій.

Як подати заявку на продовження договору

Подача заявок та супровідних документів здійснюється поштою або в електронній формі на сайті Мінсоцполітики, а структурні підрозділи з питань соцзахисту населення районних держадміністрацій прийматимуть їх також в паперовому вигляді. Розгляд заяв триває 10 робочих днів, і ще стільки ж займе перевірка через різні реєстри даних у декларації.

Як заощадити з iPay.ua?

iPay.ua завжди допомагає користувачам оплатити комунальні послуги вигідно. В першу чергу це стосується значної економії особистого часу, який можна витратити на безкінечні черги. Здійснити оплату за допомогою сервісу iPay.ua можна всього за декілька хвилин та пару кліків. А зареєструвавшись в Особистому кабінеті, ви зможете зручно зберігати та відстежувати всі платежі.

Читайте також: Як правильно зняти й передати показники лічильника на воду: детальна інструкція

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись