Skip to main content

Як правильно проводити збір коштів на благодійність

Post date Post count 3688
Поділитись

Рекомендації, які допоможуть успішно закрити благодійний збір

Щодня у соцмережах ми зустрічаємо повідомлення про збір коштів для потреб постраждалих від війни, військових чи на лікування дітей.

Розповідаємо, як правильно організувати збір коштів на власну картку, щоб він мав успіх та досяг своїх цілей.

Максимально простий спосіб прийому коштів

Одна зі складових успішного збору – правильна організація відправки коштів.

Потурбуйтесь про створення сторінки збору коштів, за допомогою якої просто описати ціль збору, налаштувати прийом платежів та поділитись готовим посиланням чи QR-кодом будь-де.

Детальніше читайте тут: iPay.ua запустив інструмент для збору коштів на будь-які цілі

Правило однієї гривні або чашки кави

Сьогодні будь-яка сума є важливою для допомоги населенню та військовим. Тому важливо щодня нагадувати іншим, що навіть кілька гривень або сума за чашку кави принесуть користь та можуть врятувати чиєсь життя.

Залучайте інфлюенсерів та підприємців

Максимальний розголос – потужний інструмент. Спробуйте залучити українських підприємців та інфлюенсерів до збору коштів. Запропонуйте їм зробити оголошення про збір у соціальних мережах та дайте посилання на свою сторінку збору для розміщення. Закладам громадського харчування ви можете запропонувати протягом якогось часу виділяти кілька відсотків від проданих чашок кави на закриття вашої потреби. Таким чином ви закриєте свій збір коштів якнайшвидше.

Влаштовуйте та відвідуйте благодійні заходи

Завдяки різноманітним івентам і волонтери, і благодійники мають змогу не тільки познайомитися та поспілкуватися, а й зібрати кошти на необхідну потребу. Ви можете організувати літературний вечір, концерт, кіноперегляд чи художню виставку – варіантів є безліч.

Правильна комунікація

Щоб успішно закрити благодійний збір, слід запам’ятати важливе правило – негатив не може бути основою вашої комунікації. Не варто бути занадто емоційними, писати у повідомленнях великими літерами, перебільшувати зі знаками оклику чи давити на людину.

Чесність та вдячність допоможуть вам закрити необхідний збір. Поділіться своїми попередніми досягненнями та не забудьте подякувати за допомогу. Після цього розкажіть про поточний збір, необхідну суму та поділіться посиланням на сторінку збору. Зробіть запит максимально конструктивним.

Регулярна звітність 

Довіра понад усе, тому дуже важливо публікувати у відкритому доступі звітність про витрачені кошти. Це допоможе залучити нових доброчинців спонукатиме і надалі переказувати вам кошти. Єдиного правильно формату для публікації звітності не існує, але якщо ви можете поділитись фотозвітом із передачі допомоги, на яку збиралися кошти, це точно надасть кредит довіри від ваших доброчинців.

Підходьте відповідально до будь-якого збору і він обов’язково стане успішним!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись