Skip to main content

Як оплатити проїзд у тролейбусі Київ?

Post date Post count 17072
Поділитись

З 14 липня 2021 року купити паперовий квиток у київському тролейбусі неможливо. Оплата стала доступною лише за допомогою проїзних, одноразових електронних квитків та банківської картки. Детальніше про кожен спосіб далі.

Покупка транспортної картки


На зміну звичайним проїзним у Києві прийшли транспортні картки. Вони діють у всіх видах комунального транспорту та забезпечують безконтактну оплату в метро, автобусі, тролейбусі, трамваї та фунікулері. Після прикладання пластику до валідатора, списується одна поїздка. Контролер перевіряє спеціальним терміналом.
На вартість впливає сума поповнення: від 8 гривень за 1 поїздку до 6,50 гривень при оплаті від 50 поїздок. Для отримання найменшої вартості квитка треба покласти або перерахувати понад 350 гривень.
Придбати сам пластик можна у касах метрополітену або спеціальних терміналах на станціях метро, а поповнити відразу на місці та в застосунку Київ Цифровий.

QR-коди на одну поїздку в Київ Цифровий


У міському застосунку також можливо купити разові електронні квитки без придбання проїзного:

  1. Завантажте програму на телефон та зареєструйтеся за допомогою мобільного.
  2. Додайте транспорту картку, зчитавши штрих-код. Цей крок можна оминути.
  3. У верхній частині екрана оберіть кнопку «Придбати QR-квиток».
  4. Виберіть кількість та визначтесь зі способом оплати: ввести реквізити платіжної картки чи застосувати віртуальний гаманець – Google Pay, Apple Pay, Masterpass.
  5. Квиток миттєво з’явиться у застосунку. Скористатися можна відразу або впродовж 15 днів.
  6. Щоб активувати, відкрийте QR-код та прикладіть до валідатора.
  7. При натисканні на використаний квиток зобразиться інформація про його валідацію та QR-код, який може просканувати контролер при перевірці.

Карткою в тролейбусі


У жовтні 2022 року міська влада реалізувала оплату проїзду банківською карткою на валідаторі. Підтримують проєкт дві міжнародні платіжні системи – Visa та MasterCard, еквайринг забезпечують сервіс iPay.ua та Київ Цифровий.
Для безконтактної купівлі не потрібно встановлювати додаткові програми чи завчасно замовляти проїзні документи. Головне мати при собі платіжний засіб чи відповідний ґаджет.
Щоб сплатити за проїзд:

  1. Піднесіть банківську картку, телефон, смартгодинник до валідатора.
  2. Покажіть контролеру оплату у застосунку банка чи продиктуйте останні 4 цифри платіжного засобу.

Штраф за безквитковий проїзд у Києві становить 160 гривень. Обирайте зручний метод і вчасно купуйте квитки у муніципальному транспорті.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись