Skip to main content

Як об’єкти енергетики захищено від обстрілів

Post date Post count 1921
Поділитись

В уряді розповіли про стан захищеності енергооб’єктів в Україні

Під час зими об’єкти енергетики будуть здатні витримувати можливі масовані обстріли в завдяки використанню комбінованої системи активного та пасивного захисту. Про це було заявлено під час одного із засідань уряду.

 «Захист енергетичних об’єктів стає ще надійнішим завдяки поєднанню активних та пасивних заходів безпеки, що допоможе зменшити ризики під час масованих атак з боку Росії. Спільними зусиллями нам вдасться подолати ці виклики», – наголосив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України. Він також підкреслив, що Україна активно готується до наближеного зимового періоду.

Планові ремонти

Зараз завершуються планові ремонти, щоб впродовж зими задіяти максимальні потужності. Згідно плану, в енергосистему вже додано 1,5 Гігаватів і збільшено цю цифру до 1,7 Гігаватів.  Також планується накопичити до 16,5 мільярдів метрів кубічних газу. Це дозволить пройти зиму за рахунок газу власного видобутку.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Пункти незламності

По всій країні вже діють понад 13 000 пунктів незламності, і найбільше з них знаходиться в Дніпропетровській та Харківській областях, а також у Києві. Проте близько 2500 пунктів потребують доукомплектувань, і це завдання залишається на відповідальності місцевої влади.

Регулярні платежі за комунальні послуги в цей нелегкий час для нашої країни є гарантією стабільної функціонування економіки та комунальних підприємств.

Тож закликаємо вчасно розраховуватися за всі комунальні послуги. Наближаємо перемогу разом!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись