Skip to main content

Як додзвонитися в Україну з-за кордону: пропозиції від мобільних операторів

Post date Post count 11812
Поділитись

Дізнавайтесь, як безкоштовно зв’язатися з рідними, якщо ви опинилися за кордоном

За даними ООН, з початку війни понад 3,3 мільйона людей залишили Україну, щоб знайти прихисток у безпечному місці за кордоном. Найбільша кількість українців виїхала до Польщі, Угорщини та Чехії. 

Одне з питань, яке може виникнути в чужій країні – як додзвонитися до рідних в Україну. “Сьогодні” підготували підбірку з умовами роумінгу від Kyivstar, Lifecell та Vodafone та тарифами для українців від іноземних мобільних операторів.

Послуги від українських операторів

Kyivstar

Користувачі операторів, які виїжджають за кордон або вже знаходяться за межами України, безкоштовно отримають 250 бонусних гривень для зв’язку у роумінгу. Їх термін дії – 30 днів.

Послуга дійсна та автоматично активується після перетину кордону в ряді таких країн: Польща, Румунія, Словаччина, Молдова, Угорщина, Німеччина, Італія, Литва, Чехія.

Крім цього, Kyivstar пропонує пільгові тарифи:

  • 1 мб інтернету – 0,10 грн;
  • 1 хв  вхідного дзвінка або вихідний дзвінок – 1 грн;
  • 1 SMS – 1 грн.

Lifecell

При перетині кордону Lifecell теж автоматично нараховує 1 ГБ та 10 хв для дзвінків в Україну та для дзвінків всередині країни перебування на 30 днів та 5 ГБ інтернету.

Vodafone 

Vodafone пропонує безкоштовний місяць користування послугою “Доступний роумінг”

До пакету входять:

  • 400 МБ мобільного інтернету;
  • 60 хвилин для вхідних/вихідних дзвінків в Україну та на номери країни перебування.

Повторне підключення на місяць коштує 100 грн.

 Послуга діє для українців в таких країнах: Польща, Молдова, Угорщина, Румунія, Німеччина, Чехія.

Послуги від іноземних операторів

Польща

Оператор Orange пропонує безкоштовний мобільний зв’язок впродовж 30 днів після активації сім-карти. Карту можна придбати і зареєструвати в понад 30 тис. пунктів в Польщі (наприклад, у сервісних центрах Orange, магазинах, кіосках чи на пошті) – для цього обов’язково потрібен паспорт чи документ, який підтверджує особу.

Послуга включає:

  • 100 хв на дзвінки в Україну;
  • безкоштовні розмови, SMS та MMS повідомлення у Польщі;
  • 30 ГБ інтернету.

Крім цього, є спеціальний пакет для дзвінків в Україну за 10 злотих (68 грн) на місяць, який включає 60 хв дзвінків з Польщі на мобільні та стаціонарні телефони. 

Інший польський оператор Plus пропонує безкоштовний cтартовий пакет.

Його можна підключити у салоні мобільного зв’язку або у партнерських мережах, маючи при собі український паспорт або будь-який документ, що посвідчує особу. Можна підключити й додаткові пакети, проте вже платні.

Угорщина

Оператор Magyar Telekom пропонує безкоштовну сім-карту для всіх, хто приїжджає з України.

В пакет входить:

  • 500 МБ мобільного інтернету;
  • 40 хв розмов у межах ЄС.

Крім цього, є можливість здійснювати необмежену кількість телефонних дзвінків та надсилати SMS з Угорщини на українські номери.

Чехія

Оператор T-mobile пропонує універсальну карту, з якою клієнт має 50 хв дзвінків та 50 SMS до всіх чеських операторів мобільного зв’язку на цілий місяць від моменту активації карти. На українські номери з цієї карти можна дзвонити абсолютно безкоштовно.

Нагадуємо також, що мобільні оператори України Vodafone, Київстар та lifecell запустили національний роумінг. Якщо мережа вашого оператора стає недоступною, ви зможете в ручному режимі переключитися на мережу інших операторів.

А якщо у вас чи ваших близьких в Україні є потреба поповнити рахунок мобільного українських операторів, рекомендуємо робити це онлайн. В умовах воєнних дій – це не тільки зручний інструмент оплати, але й повністю безпечний.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись