Skip to main content

У Києві нова система оплати за проїзд у транспорті 

Post date Post count 1852
Поділитись

При оплаті карткою кожні два платежі будуть об’єднуватися

З 4 жовтня у столиці діє нововведення для оплати за проїзд в громадському транспорті платіжною карткою. Зокрема, буде здійснюватися об’єднання двох платежів. Це означає, що гроші з картки більше не будуть зніматися окремо за кожну поїздку. Тепер один платіж буде включати в себе відразу дві поїздки, які пасажир здійснить протягом одного дня.

Даємо відповіді на найпопулярніші запитання.

Якого транспорту стосується нововведення 

Наразі зміни торкнуться лише одного турнікета на станції метро “Площа Українських Героїв”. Але вже згодом до цієї системи приєднається більше турнікетів. Згодом вона масштабується на весь громадський транспорт.

Як це працює для платіжної картки?

Якщо ви платите за проїзд пластиковою банківською карткою, Apple Pay або Google Pay, то сума оплати буде зніматися з вашого рахунку за кожні 2 поїздки, які ви здійснюєте протягом одного дня. Тобто перші 8 грн не списуватимуть, а знімуть 16 грн після другої поїздки.

Однак, якщо впродовж дня ви скористаєтесь транспортом лише один раз, то оплата за одну поїздку буде списана з вашого рахунку після 21:00 того ж дня.

Чи зміниться щось в оплаті QR-квитками та транспортними картами?

Ні, оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін.

Що робити при перевірці оплати?

Зміни в процедурі списання платежів не вплинуть на процес перевірки оплати проїзду. Проте, важливо зазначити, що записи про використання квитків і поїздок в Цифровому додатку можуть не завжди відображатися негайно. 

Тому якщо контролер перевіряє оплату, достатньо назвати чотири останні цифри номера картки, якою оплатили проїзд або ж чотири останні цифри віртуального рахунку в Wallet при виборі альтернативних способів оплати.

Якщо контролер вимагає перевірити ваш запис в додатку і виникають питання, будь ласка, звертайтесь зі скаргою на гарячу лінію Київпастрансу за номером 0 800 504 411.
Також нагадуємо, що придбавши цифрову транспортну картку на проїзд в Києві у застосунку Київ Цифровий карткою Mastercard за 1 гривню ви отримаєте аж 5 поїздок у подарунок. Акція діє з 4 вересня до 4 листопада. Детальніше читайте тут

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись