Skip to main content

Важливо: Що буде з пенсією, якщо вчасно не знімати гроші з картки

Post date Post count 4762
Поділитись

Що робити, щоб пенсійну картку українців не «заморозили»

Мінсоцполітики розповідає українцям, що буде з їх пенсією, якщо вони деякий час не будуть користуватися коштами на банківській картці.

Що буде з пенсією, якщо довгий час не знімати кошти

Якщо не використовувати свій банківський рахунок понад шість місяців, видачу пенсій можуть призупинити. Щоб цього уникнути, потрібно хоча б один раз за вказаний період провести транзакцію зі своєї пенсійної картки. Для прикладу, поповнити рахунок мобільного, оплатити комунальні послуги чи інші рахунки.

Як відновити виплати

Виплату пенсії можна поновити та повернути кошти, які не були отримані. Для цього потрібно звернутися до Пенсійного фонду та підтвердити особу.

«Якщо пенсіонер з’являється і підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває», – повідомила заступниця голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак.

Після перевірки даних Пенсійний фонд ухвалити рішення щодо відновлення пенсійних виплат впродовж 10 з дня самого звернення.


Щоб уникнути тимчасової «заморозки» банківської картки, а також  щоб старші люди не стояли у довгих чергах для сплати рахунків, їх можна здійснювати онлайн на iPay.ua.

Сервіс дуже простий і зручний у використанні – навіть пенсіонери зможуть сплатити рахунки всього за декілька хвилин!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись