Skip to main content

В Україні спростили процедуру отримання водійського посвідчення

Post date Post count 818
Поділитись

Перелік змін, завдяки яким навчатися та складати іспити буде легше

Під час війни багато хто з українців тимчасово змінив своє місце проживання, тож актуальним є питання, як отримати посвідчення водія в нових умовах. 

Уряд ухвалив постанову, що значно полегшує навчання та отримання посвідчення у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ. Вона буде чинною на час війни в Україні та впродовж трьох місяців з дня припинення воєнного стану.

Які спрощення передбачені

  • Українці, які змінили місце/регіон проживання на час війни, можуть пройти практичний іспит в якому завгодно сервісному центрі МВС, а не лише в тому, в якому здавалася теорія, як це було в довоєнний час.
  • Посвідчення водія також можна отримати в якому завгодно сервісному центрі, а не лише в тому, де складалися іспити.
  • Стала доступною можливість онлайн-навчання для водіїв транспортних засобів. Особи, які проходять курс теоретичної підготовки, перепідготовки чи підвищення кваліфікації, можуть зробити це через онлайн-засоби комунікацій. Наприклад, через Skype або Zoom.
  • Термін навчання для водіїв категорії В та C1, C, С1Е, СЕ зменшився з 2,5 до 1,5-2 місяців. Це стало реальним завдяки скороченню теорії і більш стислому викладанню загальних тем, наприклад, етики водія транспортних засобів.
  • Повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке було видано за заявою його власника на ім’я особи, що здійснює поїздку за кордон, можна в якому завгодно сервісному центрі МВС впродовж 10 днів з дня повернення в Україну.

Отримавши водійське посвідчення, не забувайте і про страхування автомобіля (ОСЦПВ), яке дозволить уникнути фінансових витрат при виникненні непередбачуваних ситуацій. Його можна оперативно оформити онлайн на iPay.ua. Вся процедура займає лише кілька хвилин, що особливо зручно у воєнний час.

Будьте уважні та обережні на дорогах!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись