Skip to main content

В Україні хочуть заохочувати водіїв за скарги на порушення ПДР

Post date
Поділитись

За кожну скаргу можна буде отримати певний відсоток від суми штрафу

В Україні планують нагороджувати громадян, які будуть фіксувати на відео порушення водіями правил дорожнього руху та передавати ці дані в поліцію. За допомогу у виявленні правопорушників можна отримати заохочення у вигляді відсотка від суми штрафу.

За словами заступника голови МВС Антона Геращенко, відповідний законопроект зараз знаходиться на фінальній стадії.

Така практика є поширеною в деяких країнах. Наприклад, в Узбекистані чи Сербії кожен водій встановлює спеціальне програмне забезпечення. Під час руху телефон розміщений біля лобового скла, а коли водій бачить порушення правил іншими людьми, то натискає на екран телефону для запису відео, після чого воно відправляється в поліцію. Програма фіксує місце порушення ПДР, відправника скарги і встановлює особу водія-порушника, який і отримає штраф найближчим часом.

Такі нововведення можуть постприяти быльш уважному і відповідальному ставленню до поведінки на дорозі та культури їзди. Щоб мати стимул для пильного стеження за дотриманням правил дорожнього руху іншими водіями, особа, яка повідомила про порушення, отримає 10% від суми штрафу.

Оплатити штрафи за порушення ПДР можна онлайн на iPay.ua. На сайті можна погасити будь-який вид штрафу, отриманий за порушення встановлених правил дорожнього руху — як виписаний особисто поліцейськими, так і сформований автоматично після фіксації правопорушення камерами відеоспостереження.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись