Skip to main content

Усе кинув і вирушив за мрією в екзотичну країну: чи треба брати приклад з Поля Гогена

Post date
Поділитись

Чи варта ваша мрія того, щоб заради неї кардинально змінити все своє життя?

До семирічного віку Поль Гоген прожив у Перу, враження від безмежних просторів якої живили уяву обдарованого художника протягом усього життя. Згодом сім’я переїхала до Парижа, де Гоген закінчив престижну католицьку школу.

У чотирнадцять років Поль найнявся на судно лоцманом і відправився в подорож безкрайніми водними просторами. Він об’їздив безліч країн, побував у Південній Америці, на узбережжі Середземного моря, досліджував північні моря. Після повернення до Франції юнак отримав посаду брокера. За десять років успішної кар’єри він зібрав пристойний капітал, придбав нерухомість і забезпечував безбідне життя своїй дружині і п’ятьом дітям.

У цей період Гоген став скуповувати картини знаменитих імпресіоністів, а у вільний час, надихаючись їхніми полотнами, почав пробувати себе в живописі. Художник-початківець створив свої перші яскраві пейзажі, у яких відбивалася перуанська культура. Одна з дебютних його робіт — «Лісова гущавина у Віроффе» — отримала схвальні відгуки критиків.

Читайте також: Джузеппе Арчімбольдо: ЗСЖ та екологія — тренди XXI століття

Несподівана фінансова криза позначилася і на кар’єрі, і на сімейних стосунках Гогена. Шлюб розпався, відомий живописець заробляв розклеюванням афіш. Зрештою 26-річний Поль вирішив повністю присвятити себе живопису.

У пошуках натхнення й відпочинку він переїжджав з місця на місце. Якийсь час жив у Бретані, побував на острові Мартиніка, гостював у Ван Гога в Арлі. Ще з дитинства, проведеного в Перу, Гоген відчував потяг до екзотичних місць. У 43 роки він поїхав на Таїті — вулканічний острів, простори якого дали волю фантазії митця. На острові Гоген створив понад 80 творів у своїй самобутній упізнаваній манері.

image1 (1)

За життя творчість Гогена нещадно критикували. Слава і визнання прийшли до талановитого постімпресіоніста тільки після його смерті. Так, «Te Bоurao II» продали з аукціону в Парижі за 9,5 мільйона євро. На полотні — струмок у синьо-зелених тонах в оточенні птахів і квітів. А у 2015 році картина «Коли весілля?», написана художником на Таїті, була продана музейному відомству Катару за рекордні 300 млн доларів.

Золота порада від iPay.ua

Кинути престижну роботу або успішний бізнес та вирушити до екзотичної країни в гонитві за мрією — такий сценарій сьогодні у тренді. Але перед тим, як відмовитися від звичного життя, подумайте — чи дійсно це те, чого ви хочете? Можливо, це лише сигнал, що ви виснажилися й потребуєте відпочинку. Але якщо ви, як Поль Гоген, усім нутром відчуваєте, що народжені заради іншого, нехай вас не зупиняє ні страх, ні ставлення оточення — сміливо рухайтеся до своєї мрії!

Будьте у тренді та створюйте власну золоту колекцію історій разом з iPay.ua!

Ви могли пропустити: Як Густав Клімт вчить мислити “Out of the box”

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись