Skip to main content

Ситуація зі світлом в Україні: Що потрібно знати 

Post date Post count 1328
Поділитись

Чому в Україні не відключають світло та чи прогнозуються нові відключення

В Україні вже котрий день поспіль не спостерігається проблем з електроенергією.. Укренерго не надає обмежень на споживання, а потужності виробляють достатньо електрики, щоб покрити потреби користувачів.

Про ситуацію з електропостачанням в Україні та чи будуть ще відключення світла розповіли в Інституті енергетичних стратегій та в Укренерго.

Ситуація зі світлом в Україні

Наразі працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Позитивно на роботу електромережі вплинула й тепла зима та скорочення споживання електроенергії промисловістю. Крім того, електроенергія імпортується у невеликих обсягах. 

Зараз мережеві обмеження діють здебільшого в Одеській області, де ситуація залишається непростою. Проте, якщо не буде нових ракетних атак, то, можливо, вже цього місяця ситуація значно покращиться і тут.

Чи може виникнути дефіцит електроенергії

Невеликий дефіцит в різних областях може виникати лише тоді, коли відбувається плановий ремонт блоків атомних електростанцій. Також можливі відключення через погіршення погодних умов, якщо буде пошкоджена мережа.

Як швидко сплатити за електроенергію 

Щоб підтримати енергетиків, які оперативно ремонтують мережі, регулярно та вчасно сплачуйте за електроенергію. Зробити це можна онлайн на iPay.ua. Це швидко і зручно, адже ви можете отримати електронну квитанцію, яку просто зберігати.

Читайте також: Чи зростуть тарифи на електроенергію у 2023 році

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись