Skip to main content

Субсидії на новий опалювальний сезон: що змінилося

Post date Post count 1309
Поділитись

Як нараховуватимуть допомогу в опалювальному сезоні 2022-2023

Уряд відкорегував умови призначення та виплати житлових субсидій для оплати комунальних послуг під час війни. Згідно з ним, кількість отримувачів допомогти зросте, а процес отримання стане легший.

Що змінилося

  • З 1 жовтня можна оформлювати субсидії через Пенсійний фонд, а з 1 грудня він також назначатиме субсидії та пільги українцям.
  • Переселенці також можуть оформлювати субсидії – для призначення можна звертатися у будь-який орган соцзахисту без прив’язки до місця реєстрації.
  • Відтепер субсидії можуть отримувати і ті українці, які входять до складу домогосподарства і перебувають за кордоном у воєнний час.
  • На допомогу можуть розраховувати і українці, які втратили роботу у воєнний час. Якщо вони зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні та отримують виплати, то рахується їх середньомісячний сукупний дохід по сумі призначених виплат по безробіттю за повний місяць.
  • Для громадян, які втратили централізоване опалення, збільшать норму споживання електроенергії.
  • Якщо опалення вимкнуть, наприклад, в зв’язку з воєнними діями, розмір субсидії на електроенергію буде збільшено.

«Українці в новому опалювальному періоді будуть із субсидіями, незважаючи на військову агресію росії проти нашої держави», – повідомляють у Мінсоцполітики.


Якщо у вас є необхідність оплатити комунальні послуги, ви можете зробити це онлайн через сервіс iPay.ua, знаходячись у будь-якому місці, де є інтернет – це швидко, зручно і безпечно.


Читайте також: Хто може отримати знижку на оплату комунальних послуг в Києві

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись