Skip to main content

Скільки потрібно зберігати квитанції про сплату комунальних послуг

Post date Post count 2123
Поділитись

Чи потрібно зберігати чеки та квитанції за комуналку у 2023 році

У будь-кого зі споживачів послуг можуть виникнути суперечки з постачальниками послуг або керівною компанією. У такій ситуації наявність квитанцій може стати у пригоді.

Для чого зберігати квитанції та чеки?

Квитанції та чеки є доказом факту покупки товару або оплати послуги. Тому, у випадку конфліктних ситуацій, лише ці документи допоможуть клієнтові підтвердити свою правоту. Наприклад, якщо клієнт здійснив оплату комунальних послуг, але через незрозумілі обставини кошти не були зараховані. З наявністю квитанцій про оплату, можна уникнути пені, штрафів та переказувати кошти на вірний рахунок.

Для того щоб квитанція про оплату мала юридичну силу, необхідно, щоб у ній були вказані показники лічильників, сума до оплати, особисті рахунки та всі реквізити компанії, яка надала послугу.

Як довго зберігати квитанції

Рекомендується зберігати квитанції впродовж трьох років. Зазвичай юридичні експерти посилаються на законодавчо визначений термін позовної давності. Відповідно до нього, позовні претензії у подібних ситуаціях залишаються актуальними лише до завершення трьох років від моменту виникнення спірних обставин.

Квитанції, що засвідчують сплату за комунальні послуги, здійснену через мережу інтернет, можуть бути збережені у форматі електронних документів.

Як зберігати квитанції на iPay.ua

Зареєструвавшись в особистому кабінеті, ви можете зберігати квитанції про оплату будь-яких платежів в одному місці та за потреби переглядати їх в Архіві платежів. Це дуже зручно – вам не потрібно шукати фізичні копії або турбуватися про їх втрату. Крім цього, ви зможете зручно аналізувати свої платежі та планувати бюджет.

Реєструйтесь в особистому кабінеті та сплачуйте всі комунальні послуги на iPay.ua!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись