Skip to main content

Робота шкіл та дитсадків під час війни

Post date Post count 2817
Поділитись

Як будуть навчатися діти в садках і школах у разі повітряної тривоги

З початку війни всі навчальні заклади перейшли на дистанційний формат роботи. Навесні та влітку відбулося відкриття деяких садочків в найбільш безпечних областях України. Також уряд прийняв рішення, що цьогоріч навчальний рік у школах стартує 1 вересня 2022 року в офлайн-форматі.

Де працюватимуть школи та садочки

Заклади будуть працювати офлайн лише в тих місцях, де ймовірність артилерійських обстрілів є мінімальною. Водночас жодна область в Україні не застрахована від польотів російських ракет, тому відповідальність за роботу закладу несе місцева влада. Але остаточне рішення, чи пускати дітей на офлайн-навчання – за батьками. У Міносвіти запевняють, що у них є вибір – навчати дитину у школі чи в онлайн-форматі.

Умови для навчального процесу

  • Навчальні заклади мають бути обладнані укриттями для всіх учнів та вчителів. В іншому випадку навчання має проводитися у декілька змін.
  • Навчання повинно проходити лише на перших поверхах закладів. Це пришвидшить переведення дітей в сховище, якщо залунає повітряна тривога.
  • Якщо в закладі немає укриття, діти навчатимуться в дистанційному режимі або в спеціальних місцях, де є велике та надійне бомбосховище. Таким чином учнів декількох шкіл зможуть об’єднати в одному навчальному закладі.
  • Діти та батьки пройдуть інструктаж про необхідні дії в екстрених випадках. Якщо пролунає сирена, урок буде призупинено, а діти прямуватимуть в укриття.
  • В укриттях має бути достатньо води, харчів та необхідних ліків.
  • В сховищах мають бути створені всі умови для навчання. У дитсадках приміщення мають бути обставлені необхідними меблями та куточками для ігор.

Для батьків, діти яких відвідують садочки, є можливість сплатити за послуги харчування онлайн на сайті iPay.ua. Якщо необхідного закладу немає в переліку, рекомендуємо здійснити оплату за реквізитами: всі дані для платежу можна знайти на паперовій платіжці.  

Сподіваємось, новий навчальний рік буде безпечним і спокійним!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись