Skip to main content

Платити за світло можна буде менше: як будуть проводитись нарахування

Post date Post count 1544
Поділитись

Плату за електроенергію в умовах регулярних відключень нараховуватимуть по-новому

Через аварійні та стабілізаційні відключення світла українці не завжди мають змогу передавати показники лічильників. У зв’язку з цим Обленерго буде визначати обсяг спожитої електроенергії. 

Що це означає

Нацкомісія з державного регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (далі — НКРЕКП)  заявила, з розумінням ставиться до ситуацій, в яких не завжди можливо передати показання лічильників. При цьому обсяги середньодобового використання електроенергії передбачувано зменшуються. Отже, проводити нарахування за електроенергію відповідно до норм споживання неправильно. 

Тому і була ухвалена постанова № 1603 зі змінами щодо нарахувань.

Плата за електроенергію буде меншою

Постанова передбачає наступне:

  • До користувачів, які не змогли передати показники лічильника, буде застосовуватися понижувальний коефіцієнт середньодобового об’єму спожитої електроенергії. Він враховує обсяг електроенергії, який не був доставлений до споживача.
  • Щомісяця до 25 числа обленерго мають направити ці коефіцієнти до НКРЕКП.
  • В такому випадку плата за електроенергію буде значно меншою.

Чому важливо сплачувати за електроенергію вчасно 

Хоча й наразі більшість українців зіштовхується зі щоденними вимкненнями світла, дуже важливо сплачувати за спожиту електроенергію вчасно.

Від цього залежить і швидкість ремонту мереж, і поставка обладнання. Попри постійні обстріли та ризик для життя, ремонтні бригади повертають в домівки українців світло.Тому долучайтеся і допоможіть їм це зробити якнайшвидше.

Сплатити за електроенергію можна онлайн на iPay.ua. Це швидкий спосіб, який дозволить погасити всі рахунки за декілька хвилин, а також отримати електронну квитанцію, яку зручно зберігати.

Читайте також: Як зробити домашню мережу Wi-Fi безпечнішою

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись