Skip to main content

Обмін коштами без зусиль: переваги P2P-переказів та поради щодо їх використання

Post date Post count 739
Поділитись

Перекази з картки на картку значною мірою полегшують розрахунки між людьми та зменшують необхідність використовувати готівку

Сектор P2P-платежів (person-to-person) активно розвивається в Україні. Такі перекази є популярними як серед молоді, так і серед інших груп українських споживачів, оскільки дають змогу уникнути клопоту, пов’язаного з традиційним банківським переказом. До того ж, перерахувати або одержати кошти можна навіть перебуваючи у маленькому місті або селі, без необхідності відвідувати банк.

Що таке P2P-переказ

Перекази з картки на картку, або P2P-платежі (person-to-person) — це грошові перекази, що здійснюються з банківської картки однієї людини на картку іншої. Інакше кажучи, це зручний спосіб розділити спільні витрати з другом, повернути борг або надіслати грошову підтримку батькам. Такий платіж здійснюється миттєво в онлайн-режимі та не залежить від того, де знаходяться платник та отримувач.

Ключові переваги P2P-переказів

Перекази з картки на картку мають безліч переваг для користувачів, виділимо головні з них.

Миттєвий переказ коштів

Висока швидкість транзакції — одна з найважливіших переваг переказу з картки на картку для сучасного користувача. Процес відправлення коштів займає не більше 2 хвилин, при цьому гроші практично відразу зараховуються на рахунок отримувача.

Зручність

Це найзручніший спосіб відправити необхідну суму грошей другу, колезі чи родичу, адже переказ можна здійснити за одну хвилину без візиту до банку. Немає потреби стояти в черзі, шукати термінал самообслуговування чи банкомат та носити з собою готівку.

Також відпадає необхідність бігти розмінювати гроші, коли потрібно розрахуватись з іншою людиною, а у неї немає решти. Платіжні сервіси дають змогу переказати з картки на картку точну суму коштів.

Доступність та мобільність

Ви можете здійснити P2P-переказ у будь-який час доби з будь-якого місця, використовуючи смартфон, комп’ютер або планшет. Відправити гроші можливо і у святкові та вихідні дні. Можна зі зручністю пересилати кошти навіть з маленького населеного пункту, де немає банківських установ, а також перебуваючи у подорожі.

Безпека

При здійсненні P2P-переказу немає причин непокоїтися про безпеку своїх коштів. Для захисту ваших персональних даних використовуються сучасні технології шифрування та відстеження шахрайства.

Крім того, при здійсненні онлайн-переказу з картки на картку вам не потрібно відвідувати банк, де будь-хто може спостерігати за вашими фінансовими операціями. Через платіжний сервіс переказ здійснюється абсолютно конфіденційно, без соціальної взаємодії.

Як здійснити P2P-переказ

Переказ з картки на картку через сервіс iPay.ua здійснюється у кілька простих кроків:

  • Перейдіть на сторінку переказів за посиланням https://www.ipay.ua/ua/p2p.
  • Виберіть спосіб переказу: з картки (ручне введення даних вашого рахунку) або Apple Pay / Google Pay / Mastercard для швидкого вибору картки відправлення.
  • Впишіть дані вашої картки, якщо обрали спосіб переказу “З картки” (при виборі способу Apple Pay / Google Pay / Mastercard потрібно вказати лише номер мобільного).
  • Впишіть номер картки одержувача та бажану суму переказу.
  • Підтвердьте списання коштів з вашого рахунку.

Готово! Тепер ви отримаєте електронний чек, що підтверджує відправлення коштів.

Поради для успішних та безпечних P2P-переказів

Попри всі переваги P2P-переказів, при здійсненні такого платежу іноді можуть виникати проблеми:

  • Платіж відправлений не тій людині або на неіснуючий рахунок.
  • Переказ заблоковано або відхилено.

Щоб уникнути подібних проблем, ви можете зробити наступне:

  • Ретельно перевіряйте дані відправника та отримувача перед відправленням грошей.
  • Замість ручного введення номера картки скопіюйте номер до буфера обміну, а потім вставте у відповідне поле (це знизить ризик помилки у реквізитах).
  • Скористайтеся функцією збереження картки отримувача відразу після відправлення коштів, щоб уникнути помилок при наступних переказах цій людині (функція доступна для користувачів особистого кабінету на iPay.ua).
  • Не переказуйте великі суми одним платежем, оскільки у банків та платіжних сервісів є ліміти на суму платежу, встановлені в цілях безпеки (при їх перевищенні транзакція тимчасово блокується).
  • Перевіряйте ліміти, які встановлені для вашої картки для онлайн-оплат, іноді переказ відхиляється через перевищений ліміт.

Якщо у вас все-таки виникли проблеми при здійсненні платежу, наприклад, ви ввели помилкові дані отримувача — відразу звертайтеся до служби підтримки платіжного сервісу або вашого банку. Менеджери повідомлять статус платежу та зроблять все можливе, щоб допомогти вам повернути кошти.

З платіжним сервісом iPay.ua ви можете переказувати гроші миттєво, без реєстрації та з низькою комісією. Доступні P2P-перекази на картку будь-якого банку України.

Переказуйте кошти без зусиль з iPay.ua!

Читайте також: Платежі без обмежень: iPay.ua впроваджує сервіс “Гнучка оплата” від Mastercard для переказів з картки на картку

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись