Skip to main content

Оплата за допомогою посмішки або помаху руки від Mastercard

Post date Post count 235
Поділитись

Mastercard запускає пілотний проект, який надає можливість оплачувати послуги за допомогою посмішки або помаху руки

Mastercard підрахували, що 74% споживачів в усьому світі позитивно ставляться до біометрії. За їх підрахунками цей ринок сягне позначки в $18,6 млрд вже до 2026 року.

Спираючись на свої розрахунки, Mastercard запустила Biometric Checkout  – програма підтвердження оплати на касі помахом руки або посмішкою.

Як це працює?

Тим, хто бажає взяти участь у програмі Mastercard Biometric Checkout, необхідно зареєструватися в сервісах біометричної оплати. Зробити це можна онлайн або в магазині через додаток продавця чи постачальника ідентифікаційних даних. Тепер покупці вирішують оплатити покупки карткою, посмішкою чи помахавши рукою у камеру.

Коли проект запрацює?

Бразильці вже цього тижня зможуть спробувати нову технологію. П’ять супермаркетів St Marche в Сан-Паулу надають своїм клієнтам можливість зареєструвати свою платіжну інформацію в додатку Payface і здійснювати розрахунки на касі без картки: телефоном, посмішкою чи помахавши на камеру.

Цікаво, коли ж така програма з’явиться і в Україні? Хоча швидка оплата послуг у нас вже доступна за допомогою картки Mastercard, навіть із дому виходити немає потреби – все можна оплатити через iPay.ua.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись