Skip to main content

Оновлення в роботі дитячих садків: чого чекати

Post date Post count 906
Поділитись

Які нові впровадження чекають дитячі садки в майбутньому

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект із реформами дошкільної освіти. Розповідаємо детальніше, які нововведення слід чекати батькам.

Які нововведення можуть ввести

  • Зменшення кількості дітей в групах для навчання з урахуванням їх інтересів та потреб. У батьків буде можливість записати дитину до груп із різною формою освіти, в тому числі і дистанційною.
  • Створення спеціальних центрів, в яких батьки зможуть отримати педагогічну та психологічну підтримку. Мета таких центрів – допомогти батькам зрозуміти, до чого схильна дитина, та навчити її це проявляти
  • Сприяння відсутності черг до закладів. А якщо буде потреба – працюватимуть мобільні дитячі садки, щоб діти могли навчатися навіть у віддалених населених пунктах.
  • В умовах воєнного стану передбачена й посилена безпека у закладах: місцева влада має сприяти оснащенню садочків укриттями.
  • У дошкільних закладах будуть діяти різноманітні програми навчання, навчально-методичне та інформаційне забезпечення.

Коли чекати на зміни

Наразі немає подробиць щодо того, коли зміни наберуть чинності. Коли з’явиться офіційна інформація щодо прийняття закону, стаття буде оновлена.


Для батьків, діти яких відвідують садочки, є можливість сплатити за послуги харчування онлайн на сайті iPay.ua. Якщо необхідного закладу немає в переліку, рекомендуємо здійснити платіж за реквізитами: всі дані для оплати шукайте на паперовій платіжці.  

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись