Skip to main content

Нові правила дорожнього руху: що потрібно знати

Post date Post count 1740
Поділитись

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до ПДР

До уваги водіїв! В Україні внесені зміни до Правил дорожнього руху, які спрямовані на поліпшення безпеки на дорогах. Також в Уряді зазначають, що  новації прийняті з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу

Яких змін зазнали правила дорожнього руху

  • Водії автотранспорту повинні використовувати денні ходові вогні або ближнє світло фар незалежно від часу доби чи пори року. У випадку їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу необхідно використовувати ближнє світло фар. За невиконання цієї норми передбачено штраф в розмірі від 425 до 510 гривень.
  • Також тепер заборонено перевозити дітей зростом менше 150 см без використання дитячих утримувальних систем, які дозволяють пристібнути дитину за допомогою ременів безпеки, які передбачені конструкцією транспортного засобу. Це правило також поширюється на заднє сидіння мотоцикла та мопеда, за винятком певних випадків. За порушення буде накладено штраф у розмірі від 510 до 850 гривень.
  • На автомагістралях та дорогах для автомобілів заборонено робити зупинку поза спеціально відведеними місцями для стоянки. Це означає, що зупиняти автомобіль просто на узбіччі не дозволяється.

Керування будь-яким транспортними засобом завжди пов’язано з різними ризиками, особливо ймовірністю зіткнення з іншим авто. Саме для таких випадків і потрібно оформляти страховку авто ОСЦПВ. Крім цього, на сайті iPay.ua є можливість оплатити штрафи за порушення ПДР

Читайте також: За що найчастіше штрафують власників авто в Україні

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись