Skip to main content

НБУ попереджає: мережею ширяться фейки про необхідність зняти готівку з карток

Post date Post count 564
Поділитись

НБУ спростував фейк про припинення роботи системи електронних платежів

Національний банк України повідомляє, що останніми днями в соціальних мережах та месенджерах поширювалася інформація з закликами зняти кошти готівкою з платіжних карток до 12 березня. Начебто лише до цієї дати працювала система електронних платежів Національного банку (далі – СЕП). 

Ця інформація не відповідає дійсності і ось чому:

  • Насправді СЕП працює щодня – 23 години та 7 днів на тиждень.
  • Робочий день у СЕП впливає лише на дату відображення здійснених операцій у балансі банків. А такі операції як зняття готівки чи безготівкова оплата товарів чи послуг не обробляються в СЕП. Вони здійснюються через окремі платіжні системи (Mastercard, Visa, ПРОСТІР тощо).
  • Навіть у вихідні та в нічний час платіжні системи Mastercard, Visa, ПРОСТІР, а відповідно й банкомати і термінали працюють, незалежно від робочого часу банків. Саме тому у вас немає проблем з платіжними картками в будь-який час доби чи день тижня.

Тож дуже просимо зберігати спокій та в разі поширення інформації про необхідність зняти готівку з картки з неперевірених джерел – в жодному разі не довіряти їй!

НБУ наголошує, що безготівкові розрахунки платіжними картками сьогодні є одним із найбезпечніших і надійних способів оплати.

Через сервіс iPay.ua ви можете здійснити будь-які оплати, які можуть знадобитись в нинішніх умовах (з особистої картки чи картки єПідтримка):

Бережіть себе, будьте уважними та довіряйте лише офіційним джерелам! 

Читайте також: 1000 грн за вакцинацію можна витратити на будь-які продукти, товари та послуги

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись