Skip to main content

Найдивніші податки, які існували в світі

Post date
Поділитись

У всьому світі існували й досі існують дивні, незвичайні та незрозумілі податки. Деякі з них точно викличуть у вас посмішку.

Читайте перелік, а також не забувайте сплачувати податки в Україні за реквізитами онлайн.

Швеція: податок на ім’я

Єдиною країною в світі, громадяни якої платять податок на імена, є Швеція – там збір платять батьки, які дають дітям дивні імена, вимова яких викликає дискомфорт іншим людям.

Уганда: податок на соцмережі

Хочете зависати в соцмережах? Платіть. Так вирішила влада Республіки Уганди, і з 1 червня 2018 року ввела податок на соціальні мережі. Кожен день користування тепер обходится 0,05 долари. Ціллю такого податку є боротьба з наслідками пліток в соцмережах (в тому числі і про місцевий уряд), на що потрібно дуже багато коштів.

Балеарські острови: податок на сонце

На початку 2000-х було введено “сонячний” збір на Балеарських островах. Податок на сонце зобов’язані сплачувати всі, хто приїжджає на архіпелаг – 1 євро за день перебування.

Бельгія: податок на барбекю

Влада бельгійського регіону Валлонія запровадила податок, який на їхню думку врятує Землю від глобального потепління. Оскільки приготування м’яса на грилі виробляє від 50 до 100 г шкідливого вуглекислого газу, за нього доводиться платити по 20 євро за кожне приготування. Приховати “шашликовий сеанс” не вдасться –  над регіоном постійно літають вертольоти і квадрокоптери, які ведуть спостереження.

Венеція: податок на тінь

Ще у 1993 році влада Венеції ввела податок, який стягувався з площі тіні, які створюється дахами, тентами чи парасолями, що встановлюють жителі міста на вулицях. Насправді цей податок цілком логічним, адже чим більша тінь, тим більший магазин, і тим більший дохід він отримує з туристів.

Читайте більше про те, які податки сплачують українці, а також про оподаткування бізнесу в Україні.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись