Skip to main content

На підтримку Армії та гуманітарну допомогу зібрано близько 12,2 млрд грн

Post date Post count 328
Поділитись

Національний банк інформує про стан спеціального рахунку для допомоги Армії та рахунку Міністерства соціальної політики для гуманітарних потреб

Про спецрахунок для допомоги Армії

Станом на 18 березня 2022 року на спецрахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, загалом було перераховано близько 12,2 млрд грн в еквіваленті. Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Польщі, Швеції, Фінляндії, Китаю, Франції, Канади, Австралії та ще багатьох країн світу). Зокрема майже 3,6 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США,  євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

За допомогою користувачів  iPay.ua станом на 18 березня 2022 року зібрано вже понад 7,4 млн грн. Дякуємо всім, хто долучається та підтримує Армію в цей нелегкий час!

Відправити кошти на підтримку української армії (як з картки єПідтримка, так і звичайної банківської картки)

Витрати на потреби військових

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 12,2 млрд грн, зокрема: 

  • на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн  
  • на потреби Національної поліції України  – всього 1 650 млн грн
  • на потреби Міністерства оборони України – всього 8 594 млн грн
  • на потреби Державної прикордонної служби – всього 980,2 млн грн

Станом на 18 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить близько 26 млн грн. НБУ зазначає, що захисникам потрібна подальша підтримка. Допомогти може кожен з вас!

Зробити благодійний внесок на потреби військових

Про рахунок для гуманітарних потреб

Станом на 18 березня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить 290 млн грн. Саме таку суму загалом було перераховано на рахунок з дня його відкриття (01 березня 2022 року).

Зокрема понад 145 млн грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

На зібрані кошти Міністерство соціальної політики забезпечуватиме підтримку українцям, які найбільше постраждали від війни. На них купуватимуть продукти та облаштовуватимуть місця розміщення для біженців, забезпечуватимуть їх одягом та взуттям, ліками та товарами першої необхідності. Також із зібраних коштів біженцям і тимчасово переміщеним особам надаватимуть одноразову грошову допомогу.

Збір коштів продовжується, адже дуже багато наших громадян потребують допомоги. Якщо у вас є така можливість, долучайтесь та здійснюйте переказ на офіційний спецрахунок НБУ через сервіс iPay.ua.

Збір коштів на гуманітарну підтримку

Дякуємо всіх, хто допомагає Армії та українцям! Слава Україні!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись