Skip to main content

На підтримку армії та гуманітарну допомогу перераховано 12,6 млрд грн

Post date Post count 276
Поділитись

На спецрахунку НБУ залишилося 143 млн грн, армія потребує подальшої підтримки

Національний банк інформує про стан спеціального рахунку для допомоги армії та рахунку Міністерства соціальної політики для гуманітарних потреб.

Про спецрахунок для допомоги армії

Станом на 23 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить 143 млн грн.

За допомогою користувачів  iPay.ua станом на 23 березня 2022 року зібрано вже понад 8,5 млн грн, а загалом з дня відкриття спецрахунку НБУ на нього було перераховано близько 12,7 млрд грн в еквіваленті.

Спільними зусиллями рухаємося до перемоги, але армія потребує нашої подальшої підтримки!  Кожен охочий може зробити благодійний внесок на спецрахунок від НБУ (як з картки єПідтримка, так і звичайної банківської картки):

Збір коштів на підтримку української армії

Витрати на потреби військових

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових 12,6 млрд грн, зокрема: 

  • на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн
  • на потреби Національної поліції України  – всього 1 650 млн грн
  • на потреби Міністерства оборони України – всього 9 035 млн грн
  • на потреби Державної прикордонної служби – всього 980,2 млн грн

Про рахунок для гуманітарних потреб

Станом на 23 березня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 296 млн грн. Зокрема понад 153 млн грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Нагадаємо, що зібрані кошти будуть відправлені на підтримку українцям, які найбільше постраждали від війни. Зокрема на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, ліками, товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги та інші першочергові потреби.

На жаль, щодня росте кількість громадян, постраждалих від війни, тому збір коштів на спецрахунок НБУ продовжується. Кожен внесок незалежно від грошового еквіваленту буде дуже важливим!

Збір коштів на гуманітарну підтримку

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись